sâmbătă, ianuarie 29

Se baricadează Trump în Casa Albă?!

2
1884

Un purtător de cuvânt al lui Joe Biden, candidatul democrat la preşedinţia SUA, a ameninţat vineri să-l “expulzeze” pe Donald Trump de la Casa Albă dacă el va refuza să-şi recunoască înfrângerea, care pare din ce în ce mai probabilă, informează AFP, citat de agerpres.

Joe Biden, 77 de ani, este vineri la un pas să acceadă la Casa Albă după ce a înregistrat un avans în voturile din statul-cheie Pennsylvania, unde procesul de numărare continuă, însă Donald Trump pare hotărât să conteste verdictul voturilor. Niciun învingător nu a fost încă declarat oficial.


“Americanii vor decide deznodământul acestor alegeri”, a declarat vineri Andrew Bates, un purtător de cuvânt al lui Biden. “Iar autorităţile americane sunt perfect capabile să-i expulzeze pe intruşi de la Casa Albă”, a adăugat el.

Într-o numărare a voturilor care avansează foarte încet, tendinţa s-a inversat la începutul dimineţii de vineri: devansat la începutul scrutinului de marţi în Pennsylvania, acum Joe Biden, fostul vicepreşedinte democrat din vremea lui Obama, are un mic avans în faţa preşedintelui republican.

Dacă fostul vicepreşedinte al lui Barack Obama va câştiga în Pennsylvania, el va deveni al 46-lea preşedinte al SUA, pe 20 ianuarie, indiferent care va fi rezultatul în alte state americane.

Donald Trump a acuzat joi din nou fraudarea alegerilor, fără a aduce nici măcar o singură dovadă în susţinerea acuzaţiilor sale.

Prin acuzațiile sale legate de frauda electorală, Trump a devenit primul președinte din istoria SUA care și-a acuzat țara de fraudă electorală, punând în dubiu integritatea și respectarea legii în procesul electoral – a căror probitate a fost dovedită de secole și n-a fost pusă de îndoială de nimeni, niciodată.

Cu fiecare vot numărat, crește distanța între Biden și Trump

Joe Biden conduce acum și în statul Pennsylvania, stat care îi asigură victoria fără să mai aibă nevoie de niciun alt stat. Biden, însă, conduce deja în Georgia, Nevada și Arizona, iar dacă aceste state sunt confirmate, Biden va obține un scor de 306 în Colegiul Electoral și va deveni al 46-lea președinte al Statelor Unite.

Biden conduce cu 5587 de voturi în acest moment, însă mai sunt voturi de numărat în Philadelphia și alte zone democrate din Pennsylvania, fapt ce ar putea duce la un avans final și mai mare pentru candidatul democrat în acest stat.

Deși distribuția votului final în Colegiul Electoral ar putea să nu arate un vot atât de strâns, cursele individuale în state precum Pennsylvania, Arizona și Georgia continuă să fie extrem de tensionate, mai ales în contextul în care Donald Trump continuă să piardă procente în statele absolut esențiale pentru realegerea sa.

VEZI ŞI:

VIDEO. Cristian Diaconescu despre ridicarea vizelor SUA: ”Cu Biden, avem o șansă care nu se mai întoarce în 20 de ani”

Nebunii care dau foc Americii! Trump jr. cheamă la ”război total”, ideologul-șef amenință cu ”capete în țepi” pentru salvarea ”broaștei obeze”

Filmul momentului în care ABC, NBC și CBS au tăiat, în direct, transmisia la Casa Albă. ”Minciună, după minciună, după minciună…”

Leave a reply