miercuri, noiembrie 30

Trump a aruncat SUA în abisul pandemiei. ”În ianuarie, va fi cumplit”. Nou record de infectări noi, decese și pacienți la ATI

1
1230

SUA a stabilit joi trei înregistrări de date sumbre despre impactul pandemiei de coronavirus, deoarece a înregistrat cel mai mare număr zilnic de decese, cel mai mare număr de cazuri noi, iar numărul persoanelor internate în spital cu Covid a depășit 100.000 pentru a doua zi consecutivă, relatează The Guardian.

Aproximativ 2.879 de persoane au murit din cauza coronavirusului, potrivit Universității Johns Hopkins, în timp ce au existat 217.664 de cazuri noi.

Aceste cifre înspăimântătoare l-au făcut pe cel mai respectat specialist al bolilor infecțioase de peste Ocean, dr. Anthony Fauci (care a fost izolat de Donald Trump pentru că i-a spus ce grav este să nu-ți pese de boală) să transmită un avertismen alarmant: „ianuarie va fi cumplit”.

Numeroase state au avertizat că rămân fără paturi de terapie intensivă, cu 100.667 de persoane internate în prezent la spital cu Covid.

Cifrele în creștere au apărut pe măsură ce California intenționează să pună în aplicare o ordine un ordin pentru șederea obligatorie la domiciliu într-o încercare disperată de a controla infecțiile cu coronavirus și, după ce Joe Biden a spus că le va cere tuturor americanilor să poarte mască în primele sale 100 de zile de mandat.

Donald Trump a rămas tăcut cu privire la criza care i se datorează în cea mai mare măsură, deși numărul total de persoane care au murit a ajuns la 276.366.

Președintele urmează să organizeze un miting în Georgia, stat care a ajuns sâmbătă la cel mai mare număr de cazuri de coronavirus, din august. Doi senatori republicani se confruntă cu alegeri secundare în stat în ianuarie, iar Trump merge să-i susțină.

Într-un interviu acordat Newsweek, dr. Fauci a avertizat că tot ce e mai rău urmează să vină în SUA.

„Cred că ianuarie va fi groaznic, pentru că vei avea suprapunerea expunerilor la infectare după Ziua Recunoștinței și Crăciun”, a spus Fauci. „Așadar, este pe deplin de acceptat că ianuarie ar putea fi cel mai rău”.

Fauci, care a acceptat oferta lui Biden de a deveni consilier medical-șef, a declarat că se așteaptă ca datele să arate o creștere suplimentară a cazurilor și deceselor la jumătatea lunii decembrie – în mare parte atribuite adunărilor de Ziua Recunoștinței.

„Dacă tu și cu mine călătorim și apoi mergem acasă și luăm cina în familie, vei vedea infecții la două până la trei săptămâni și apoi o săptămână mai târziu vei vedea mai multe spitalizări și apoi două săptămâni mai târziu vei vedea mai multe decese”, a spus Fauci.

California devine rapid unul dintre cele mai afectate state din țară, iar guvernatorul său, Gavin Newsom, a anunțat joi o serie de noi restricții.

„Concluzia este că, dacă nu acționăm acum, sistemul nostru spitalicesc va fi copleșit”, a spus Newsom.

„Dacă nu acționăm acum, rata mortalității noastre va continua să crească”.

Noua comandă de ședere la domiciliu, cea mai amplă de când a început pandemia în martie, va include restricții privind spațiile de afaceri și de adunare – fără saloane, fără săli de sport, fără rugăciune, fără locuri de joacă. Restaurantele vor avea voie să ofere doar mâncare ”take away”.

Comerțul cu amănuntul care este deja limitat la 20% din capacitatea clienților va fi permis să rămână deschis, dar toate călătoriile neesențiale sunt restricționate.

Numărul record de cazuri a venit pe fondul știrii că recuperarea pe piața locurilor de muncă din SUA s-a prăbușit în noiembrie.

SUA au creat doar 245.000 de noi locuri de muncă în noiembrie, mai puțin decât cele 638.000 de locuri de muncă în octombrie, 672.000 de locuri de muncă în septembrie și 1,4 milioane de locuri de muncă adăugate în august. Rata șomajului a ajuns la 6,7%.

1 comment

Leave a reply