duminică, iulie 21

Boala care este cea mai recentă continuare a coronavirusului

1
886

Societatea spaniolă de medicină internă avertizează cu privire la „riscul ridicat” al pacienților cu Covid-19 de a dezvolta această patologie gravă.

Grupurile medicale continuă să alerteze zilnic despre consecințele pe care coronavirusul le lasă în corpul uman. Boala tromboembolică venoasă este una dintre patologiile pe care Covid-19 le produce ca o consecință a timpului lung pe care pacienții trebuie să-l stea în pat.

Societatea spaniolă de medicină internă (SEMI) a avertizat că persoanele spitalizate pentru coronavirus prezintă un „risc ridicat” de a dezvolta această boală care produce cheaguri de sânge în interiorul sistemului venos, împiedicând circulația normală a sângelui, a publicat Europa Press, citat de economiadigital.es.

Este o patologie foarte gravă, deoarece aproape jumătate din cazuri ajunge să producă embolie pulmonară, ceea ce pune pacienții în pericol. Încă un semn al riscului de a muri atunci când tratamentul unui pacient cu coronavirus este prelungit în timp.

Experții avertizează asupra importanței depistării precoce a trombilor

Dr. Ángeles Blanco, coordonatorul Grupului de boli tromboembolice de la SEMI, a avertizat asupra dificultăților pe care medicii le întâmpină uneori în diagnosticarea patologiei. „Este foarte important ca patologie să fie diagnosticată la timp, deoarece are un tratament și profilaxie foarte eficient, dar dacă nu este detectată și nu este tratată la timp, poate avea o mortalitate ridicată„, a subliniat el.

Simptomele sunt foarte asemănătoare cu cele ale insuficienței cardiace sau ale episoadelor cauzate de boala pulmonară obstructivă cronică, dar este foarte important să o identificăm bine pentru a încerca să reducem șansele de moarte a pacientului”.

Apariția acestor cheaguri de sânge este de obicei mai frecventă la adulți, iar incidența lor crește după vârsta de 40 de ani. Numărul mediu de pacienți este de 66 de ani și afectează în mod egal ambele sexe. În cazul femeilor, acesta are o relație directă cu utilizarea tratamentelor hormonale sau cu sarcina.

VEZI ŞI:

Întâlniri de cel mult 6 persoane și închiderea localităților. Spania strânge din nou cureaua măsurilor anti-COVID

”Nu-i puteți îmbrăţişa pe cei apropiați? Îmbrăţişaţi un copac!”

”Va fi și mai RĂU”! Avertizarea liderului OMS pentru țările care nu respectă măsurile anti-COVID 19

 

1 comment

Leave a reply