marți, ianuarie 25

Trei avantaje și un dezavantaj al vaccinului creat la Oxford. AstraZeneca a ascuns injectarea unei doze greșite de vaccin în timpul studiilor voluntare

Participanții au primit aproximativ jumătate din doză din cauza unei erori de măsurare a cercetătorilor universitari britanici
0
1640

Aproximativ 1.500 de voluntari inițiali, într-un studiu clinic cu vaccin covid-19 în stadiu avansat Oxford/ AstraZeneca, au primit doza greșită, dar nu au fost informați că a fost comisă o greșeală, ceea ce este relevat de documentele obținute de Reuters.

Eroarea de dozare a fost transmisă participanților la studii într-o scrisoare datată 8 iunie, în care se spunea că cercetătorilor de la Universitatea Oxford ar trebui să afle cum funcționează vaccinul la doze diferite.

Scrisoarea a fost semnată de investigatorul principal al procesului, profesorul Oxford din Oxford, Andrew J. Pollard, și a fost trimisă participanților la proces.


După cum a raportat Reuters pe 24 decembrie, participanții au primit aproximativ jumătate din doză din cauza unei erori de măsurare a cercetătorilor de la Oxford. Scrisoarea lui Pollard nu a recunoscut nicio eroare.

De asemenea, nu a reușit să dezvăluie faptul că cercetătorii au raportat problema autorităților de reglementare medicale britanice, care au spus apoi Oxford-ului să adauge un alt grup de testare pentru a primi doza completă, în conformitate cu planul inițial de studiu.

Nu există dovezi că ar exista vreun risc pentru sănătatea participanților la studiu.

S-a creat multă vâlvă din vaccinul dezvoltat de Marea Britanie, și este recunoscut drept o “armă ieftină” împotriva pandemiei.

Cu toate acestea, a fost supus controlului din cauza erorilor de dozare din studiul Oxford și a lipsei de date privind eficacitatea acestuia la persoanele în vârstă care sunt mai vulnerabile la virus.

sursa: elperiodico.com

VEZI ŞI:

DESCOPERIRE. Tratamentul anticoronavirus testat cu succes pe “mini-rinichi” umani generaţi din celule stem

Iohannis: ”Medicii și asistentele au fost și sunt eroii mei. Felicit forțele de ordine pentru promptitudine în intervenția de la spitalul Matei Balș”

Un medicament pentru amețeli, speranța plămânilor afectați de COVID 19

Leave a reply