„Trebuie să ne amintim”: Fotografii de-ale lui Putin în compania politicienilor italieni

0
538

„Din istoria recentă a relațiilor dintre Rusia și Italia. Avem multe lucruri de care trebuie să ne amintim”, a scris pe Facebook Ambasada Rusiei în Italia, postând o serie de fotografii cu întâlniri dintre politicieni italieni și Vladimir Putin, potrivit Rador care citează La Stampa.

În imagini, preşedintele rus apare alături de Giuseppe Conte, Luigi Di Maio și Matteo Salvini.

O poză îl înfăţişează în timpul unei întrevederi bilaterale cu Silvio Berlusconi, în timp ce în alte imagini, Putin este imortalizat în timp ce îi strânge mâna lui Enrico Letta, Matteo Renzi, Massimo D’Alema, Paolo Gentiloni, președintelui Republicii Sergio Mattarella şi lui Giorgio Napolitano.

În frumosul colaj-suvenir postat pe Facebook de Ambasada Rusiei în Italia apare şi ministrul rus de externe Serghei Lavrov alături de Mario Draghi.

https://www.facebook.com/ambrusitalia/posts/465328558973745

Postarea vine pe fondul agitaţiei create în Italia, înaintea alegerilor legislative din 25 septembrie, de noul raport al serviciilor de informaţii americane privind finanţarea acordată de Rusia unor partide din străinătate, informează hotnews.

Conform acestui raport, Rusia a susţinut cu peste 300 de milioane de dolari formaţiuni politice, oficiali şi politicieni din peste 20 de ţări, începând din 2014.

„Nu am cerut niciodată şi nu am primit niciodată bani, fie ei ruble, euro, dinari sau dolari, din partea Rusiei”, a declarat Salvini pentru RTL.

Politicianul italian şi-a exprimat de mai multe ori în trecut admiraţia pentru preşedintele rus Vladimir Putin, dar a condamnat totodată invazia rusă din Ucraina, aminteşte ANSA.

Leave a reply