Traian Ungureanu, la conferința AUR: ”UE pierde în fiecare zi războiul ruso-american din Ucraina”

0
600

Fost europarlamentar PDL în două mandate, Traian Ungureanu a legitimat partidul extremist AUR, prin participarea sa la conferința organizată sâmbătă la Palatul Parlamentului, „Acea Europă în care credem”.

În cadrul conferinței, Traian Ungureanu a vorbit despre faptul că Uniunea Europeană este condusă de fapt de Statele Unite, iar societatea occidentală ar fi mai marxistă decât societatea rusească, informează g4media.

”E bine, să facem prezentările. Cine e pacientul? Europa? Nu! Europa e singurul element stabil și puternic cu care, sau alături de care, și în care trăim azi, Problemele sunt ale UE. UE nu e altceva decât actuala formă de organizare perfectibilă și trecătoare a unei părți din Europa. Mai mult, UE e azi cu totul altceva decât știam acum câtva timp. Azi ar trebui să vorbim mai degrabă despre Statele Europene Unite ale Americii, pentru că după cum vedem, nu Europa, ci UE pierde în fiecare zi războiul ruso-american din Ucraina.

Aici, UE întâlnește în mod pervers cu propriile ei aspirații și cu propria ei aroganță. UE a vrut să fie precum SUA. Ei bine, acum UE e condusă de SUA. Prin urmare, trebuie să punem semn clar pe aceste două inițiale, UE, ele semnalează în acest moment declinul. Singurul lucru care funcționează acum în UE e delirul de grandoare. Iarăși UE seamănă cu SUA. Iar UE și SUA ne cer câteva lucruri: să punem în locul Europei altceva. Să iubim, să trăim, să murim pentru o directivă europeană.

Patriotismul ar trebui să fie față de o directivă a Comisiei Europene. În cazul SUA, ar trebui să ne definim prin gen și să devenim astfel un pion în într-un joc de putere administrat prin preudo-puterea minoritară”, a spus Traian Ungureanu.

 

Fostul jurnalist a vorbit și despre societatea occidentală, așa cum o vede el, mai marxistă decât cea rusească.

”Cine nu acceptă ideile de care vorbim, cine nu se vaccinează e pericol pentru ceilalți. Prin urmare, suntem într-o situație foarte bizar, constatăm că vocația totalitară a lumii a ideologiilor europene nu a încetat, continuă.

Reușita marxismului în occident i-ar face să pălească de invidie pe patriarhii lui răsăriteni. Unde dacă nu în societățile occidentale avem un ateism radical, o non apartenență globală ca mod de viață, un triumf desăvârșit al praxisului, care coincide cu moartea gândirii și o omogenizare totală sub pretext și prin mijloace tehnologice. De asta cred că pariul nostru, misiunea noastră este nu de a reinventa, ci de a readuce cultura europeană acolo de unde a fost izgonită”, a mai spus Ungureanu.

La final, Ungureanu a apreciat întâlnirea organizată de AUR ca fiind ”cel mai bun eveniment pe care, cred eu, l-au avut conservatorii vreodată”.

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, conferinţa internaţională „Acea Europă în care credem”, ocazie cu care liderul partidului, George Simion, a afirmat că modul în care văd conservatorii lumea se concentrează pe libertate culturală, socială şi religioasă, iar „Europa birocraţilor actuali de la Bruxelles înseamnă restricţii, totalitarism”.

Leave a reply