duminică, august 1

Traian Băsescu, teorie incendiară despre cum au luat naștere AUR și USR. Ce susține Traian Băsescu despre aceste două formațiuni politice

AUR a apărut ca o reacție la USR, mai crede fostul președinte al României
0
845

“AUR este o reacție la apariția unui partid omolog dar în cealaltă parte a spectrului politic: USR neo marxist, AUR un partid de extremă dreapta, spune fostu presedinte la canalul Realitatea Plus, conform portalului realitatea.net

AUR a luat, să mă scuze cei care se vor simți jigniți, obiective de genul legionarilor din perioada interbelică.
USR sunt un partid neo-marxist care nu va avea foarte multe de spus în politică românească dintr-un motiv simplu: nu vor face mai nimic în afară de zgomot.

AUR a apărut că o reacție la USR

Sunt cei doi poli ai spectrului politic românesc. În ceea ce privește izolarea AUR, în timpul partidului România MARE s-a mai întâmplat așa ceva – partidul a fost izolat până a dispărut. Poate nu e cea mai rea idee.
Nu partidele o promovează pe Sosoaca, nu partidele promovează AUR. AUR are două elemente: tricolorul în mâna și poporul în gură, fraze foarte simple. Televiziunile îi promovează. Dacă apelul intelectualilor era un apel de fond.
Dați poporului Sosoaca, o să aibă poporul Sosoaca, crede Traian Băsescu
Uitați-vă la România TV care dacă nu are Sosoaca nu are emisiune, uitați-va la Antena 3, uitați-va la jurnale la dumneavoastră (n.r. Realitatea).
Îmi aduc aminte și când George Simion se tăvălea prin București și i-am luat apărarea pentru că o făcea în numele reunificării României cu Republica Moldova.
Între timp și-a schimbat ideile. Nu am nimic împotriva lui. EU nu am vorbit de promovarea lui în campanie. Rămâne o enigmă cum un partid crește de la 1 la 10%.
Faptul că de dimineață până seară televiziunile ne servesc ce face Sosoaca este o realitate. Eu îmi asum susținerea președintelui AUR când vorbea de unirea cu Moldova.
Dar de la ce făceau atunci, îl mai auziți pe George Simion să vorbească serios de reunificare? E cam mult pentru un partid extremist să creadă că va înlătura tot că să vină ei la putere”, a explicat Traian Băsescu.

Leave a reply