miercuri, noiembrie 30

Băsescu sau Nicușor Dan?

2
2134

Ultimul sondaj de opinie dat publicității de IMAS, la comanda Europa FM, arată un trend încă bun pentru România în epoca post-PSD.

Însumate, scorurile PNL, USR-PLUS și PMP bat spre 55%. În contrapartidă, tabăra PSD stă rău: 36,5%.

Pentru prima oară, IMAS măsoară USR și PLUS împreună (17,2%), nu separat.

Ce ne spun ultimele date: că după trecerea acestor luni chinuitoare, de guvernare PNL cu Parlament controlat de PSD, există încă șansa ca România să iasă definitiv din zodia a ceea ce protestatarii #Rezist au ștampilat sec: Ciuma Roșie.

Dacă PSD-iștii nu vor trage de timp (au modificat recent legea astfel încât să stabilească ei data alegerilor), frontul PNL-USR&PLUS-PMP va forma atât viitoarea majoritate parlamentară, cât și viitorul Guvern.

Ar fi o șansă imensă pentru reconstrucția României, după aproape 30 de ani de țară pervertită de clanurile mafiote născute și lăsate moștenire în epoca Ion Iliescu.

”Pauzele” de tip CDR sau Traian Băsescu nu au putut curăța radical statul român de cancerul sistemic indus de politica ”aparatcikă” a regimului FSN-ist creat de Revoluția furată din decembrie 1989.

”Capitalismul” românesc s-a format pe un furt masiv al avuției naționale, la care au avut liber de la stăpânire armate de activiști și securiști. Nepricepuți în arta ”business”-ului adevărat, respectivii au măcelărit economia pentru a-și îndesa buzunarele. Cu sumele rase pe spinarea sărăcirii populației, au reinvestit masiv, unde altfel?, în politică și presă.

Rezultatul a fost o lungă serie de guvernări PSD, cu ”accidentele” Constantinescu și Băsescu amintite, care au lungit boala României și au parazitat statul, astfel încât au fost posibile golirea țării prin emigrație și chiar o nouă Mineriadă, pe 10 august 2018.

Toate slăbiciunile democrației actuale se regăsesc în jaful intern și în confiscarea libertății, sub forma votului măsluit, a partidelor moștenitoare ale PCR și a pervertirii jurnalismului.

Însă în paralel cu această libertate posedată de ucigașii lui Ceaușescu a început să circule, inevitabil, o libertate reală, implacabilă și purificată mult de metehnele trecutului nomenclaturist.

Cu multe poticneli, derapaje sau chiar cumetrii, forțele libertății decuplate de FSN-ismul rezidual au început să conteze și să decanteze o perspectivă de țară demnă și prosperă, la care nu am sperat probabil niciodată.

Slujbașii Ciumei Roșii au încercat să dea o ultimă lovitură pentru a îngropa acest destin ostil lor: au mărit din pix pensiile cu un procent imposibil de găsit pe Terra (40%), cu scopul clar de a bloca șansa ca PNL, USR-PLUS și PMP să câștige majoritatea în viitorul Parlament.

Majorarea imensă a cheltuielilor statului, mai ales în vremuri de criză, este un act de sabotaj național. Nu există nici măcar un exemplu în lumea civilizată în care o guvernare dă foc țării înainte de alegeri pentru a distruge viitoarea guvernare.

Asta au făcut PSD&Frații prin majorarea pensiilor, a alocațiilor, prin încurajarea populației să nu țină cont de pericolul Covid-19: au semănat semințele răului, ale haosului viitor, după model Tăriceanu-2008 (fost premier, acesta a mărit pensiile în plină criză globală, deși România era în pragul falimentului și nu avea bani nici pentru pensiile nemajorate).

Cu toate acestea însă,  tabăra anti-PSD nu scade, dacă luăm în calcul sondajul amintit mai sus. Pentru prima oară după 30 de ani de FSN-ism și neo-FSN-ism, România are șansa istorică de a se decupla total de izvoarele toxice ale trecutului.

O guvernare PNL-USR&PLUS-PMP, cu președintele-suport la Cotroceni, are șansa de curăța masiv societatea de reziduurile iliesciene, vizibile azi la tot pasul în lipsa de performanță a sistemului public, de care vorbea recent și președintele Iohannis.

Evident, nu e simplu. A apărut, iată, deja o primă fractură la București: PNL și USR-PLUS nu au reușit să coopteze și PMP în marea alianță anti-Firea, ceea ce complică mult șansele lui Nicușor Dan și riscă să dea PSD un mare balon de oxigen.

Totuși, nu e dracul chiar așa de negru. Chiar și cu Traian Băsescu în arena Capitalei, nu e obligatoriu ca familia Pandele să rămână suverană peste București, din Voluntari. Este un episod neplăcut, dar nu o tragedie.

Băsescu sau Nicușor Dan? Oare aceasta-i întrebarea vitală? Nu, nici vorbă, e alta: România sau PSD? Așa se divide opțiunea națională în astfel de vremuri de cotitură.

Ar fi păcat pentru acea parte a societății care așteaptă o izbăvire reală de infernul roșu, de la Revoluție încoace, ca tabăra partidelor ne-PSD să nu coaguleze, într-un târziu, un pol al renașterii naționale.

Miza e și mare dacă ținem cont că UE pune la bătaie o sumă imensă pentru România, iar PSD a arătat că nu e în stare să facă nimic nici cu sume mici, din cauza hoției tip Teleorman, darămite să convertească în bine popular ditamai pleașca de fonduri europene prevăzută pentru orizontul 2020-2027.

PNL, USR-PLUS și PMP trebuie să se gândească mereu la această provocare. Se pot certa între ele, cum se întâmplă acum în Capitală, dar ar fi cu adevărat o tragedie să rateze puterea pe perioada acestor șapte ani.

Nu ar fi doar invitație la o risipă clasica românească, ar fi pur și simplu sinucidere curată.

Am scăpat totuși de Ion Iliescu. De Adrian Năstase. Și de Liviu Dragnea. Nu suntem pe tava Rusiei cum s-a pus singură Ungaria lui Viktor Orban. Avem o relație mai bună ca niciodată cu nucleul franco-german al UE și cu SUA.

Aparținem NATO și iubim Occidentul, în ciuda trădătorilor care vor să ne rupă de el inclusiv prin propagarea de mesaje fake news despre inexistența COVID și pericolul 5G.

Am suferit enorm ca să ajungem aici, am pierdut o generație de români evadați spre vest în căutarea unei vieți mai bune, deși nu i-am pierdut de tot, căci ne-au ajutat și încă ne ajută enorm, inclusiv în alegeri.

Pentru toate acestea și nu numai, pentru cei care vin după noi și cei care s-au dus fără să-și vadă visul eliberării împlinit, mai ales pentru morții din decembrie 1989, nu putem rata această șansă!

Soluția e unitatea în diversitate. E totuși un mare succes, în acest sens, că PNL și USR-PLUS au bătut palma pentru a câștiga Bucureștiul, deși el vine la pachet cu rateul pierderii unui aliat important (PMP).

Această alianță pentru cauza îndepărtării urmașilor lui Ion Iliescu de la butoane e colacul nostru de salvare și promisiunea unui viitor pe care România îl merită cu prisosință.

Să nu ratăm această ocazie istorică pentru care a fost menită generația noastră!

2 comments

  1. Gim 3 august, 2020 at 00:17 Răspunde

    Cele doua, la propriu, accidente Constantinescu si Basescu au accidentat in mod serios Romania. S-au nascut sperante si au iesit rusinos pe usa din dos.

Leave a reply