miercuri, ianuarie 26

”Am văzut mulți băieți cu ochii oblici pe acolo”. Băsescu sugerează că AUR a primit ajutor din Rusia

1
6158

Invitat să comenteze la Digi 24 rezultatele alegerilor, europarlamentarul Traian Băsescu a spus că așteaptă cu emoție să vadă dacă PMP va trece pragul electoral.

Băsescu a refuzat să spună dacă ascensiunea AUR a adus PMP în situația de a nu intra în viitorul Parlament.


”Nu vreau să comentez acest scor fabulos al AUR, dar e clar că au luat multe voturi în Diaspora”, a spus Băsescu, sugerând că această grupare cu profil pro-Rusia a fost finanțată puternic din surse obscure.

”Am văzut multe figuri cu ochii oblici pe-acolo. E un turn înalt de troli la Sankt Pettersburg. Nu exclud să se fi băgat și în România. S-au băgat și în Brexit, și în alegerile din SUA (n.r. – ajutându-l pe Donald Trump), de ce să nu se fi băgat și în România? Acest lucru mă obligă să gândesc măcar. Dar nu am nicio dovadă, acest lucru este o speculație, însă sunt lucruri care mă pun pe gânduri, pentru că au beneficiat de mari investiții pe internet. Și au avut o campanie agresivă în Diaspora, au luat steagurile, s-au dus cu ele peste tot…”, a mai declarat Traian Băsescu.

Fostul președinte a spus că procedeul folosit de ruși a fost folosit și în scandalul Cambridge Analytica, prin care mesaje mincinoase, plătite pe Facebook, au ajuns la cetățenii britanici și, repetate insistent, i-au convins pe mulți să voteze ruptura de UE.

Rusia a fost prima interesată să distrugă relația Marii Britanii cu Europa, pentru că scopul ei este să creeze tensiuni și crize pe continent.

Băsescu sugerează astfel că investițiile masive făcute de cei de la AUR pe internet, cu filmulețe și postări trimise masiv și cu dedicație către mulți români, au avut în spate expertiza Rusiei în domeniu.

Fugarul Sebastian Ghiță, care l-a ajutat pe George Simion, a creat PRU!

Cu așa ceva, Trump a câștigat alegerile în SUA în 2016 și a confirmat mâna Rusiei prin tot ce a făcut el ulterior în funcție: decizii majore de dezbinare a Occidentului.

De menționat că AUR a obținut un scor mare în Diaspora, mai ales în Italia, unde a fost pe locul 1, dar și în Spania, locul 2.

Italia este aproape de Serbia, țară unde este fugit Sebastian Ghiță, cel bănuit că a finanțat și el AUR și care a creat el însuși un partid cu acronimul PRU (de la ”Partidul Rusia Unită”, al lui Vladimir Putin).

Și AUR este etichetat drept ”Alianța Unirii cu Rusia”.

Tot în Italia se ascunde infractori români ca Dragoș Săvulescu sau acuzați penal ca Alina Bica.

Ce este ”fabrica de troli” din Sankt Pettersburg

Băsescu i-a spus cândva lui Putin să lase România în pace, dar iată că degeaba…

”Fabrica de troli” de care vorbește Traian Băsescu este o uzină a dezinformării care lucrează la foc continuu.

Este vorba despre o clădire cenușie cu trei etaje din Sankt Petersburg. Zi și noapte, sute de tineri stau aici în fața computerelor. Misiunea lor: să inunde rețelele sociale cu știri false. Aici își are sediul agenția oligarhului rus Evgheni Prigozhin, de 58 de ani, un apropiat al lui Putin.

Agenția are obiective mărețe, căci trebuie să se ridice la nivelul titlului de glorie pe care și l-a făcut, anume acela de a fi interferat în procesul electoral pentru alegerile prezidențiale din SUA din 2016 și apoi în alegerile pentru camera Reprezentanților, doi ani mai târziu.

Se estimează că agenții ruși ar fi postat zeci de mii de mesaje prin intermediul conturilor false, cu scopul de a influența decizia unui număr de 120 de milioane de alegători.

Cuvântul de ordine în această ”uzină a trollilor” este unul singur: Productivitate.

Mărturii ale unor foști recruți spun că un astfel de individ lucrează uneori 12 ore pe zi, cu o singură oră de pauză. Odată așezat în fața computerului, angajatul, cu un singur click, află tema cea mai populară la momentul respectiv.

Potrivit fișei postului el trebuie să posteze cel puțin 135 de comentarii pe zi, de 200 de semne fiecare. Nu se poate trișa, întrucât, până când lungimea minimă nu este atinsă, textul rămâne în roșu și există supraveghetori care urmăresc, peste umăr, ce face angajul respectiv.

Se lucrează în ritm alert, mai ales că salariile nu sunt mici (peste 1000 de euro pe lună), pentru un post care în fond nu necesită o calificare specială. În plus, se pot acorda și bonificații de 30%, pentru postările care primesc cele mai multe interacțiuni. Dar și amenzi, dacă punctul de vedere pro-rus nu are câștig de cauză, notează Le Point.

 

1 comment

Leave a reply