Traian Băsescu: ”Coldea? E doar un rezervist”. Fostul președinte respinge teoria că fostul șef din SRI are mare putere

0
1128

Fostul președinte al României a făcut declarații-surpriză în timpul intervenției sale televizate la emisiunea ”Culisele statului paralel”, realizată de jurnalista Anca Alexandrescu, la Realitatea Plus.

Traian Băsescu a vrut să corecteze unele informații dezvăluite de Daniel Florea, fost ofițer SRI trecut în rezervă prin decizia lui Florian Coldea, fost prim-adjunct al SRI în vremea fostului președinte al României.

Florea a spus despre Coldea că l-a mințit pe Traian Băsescu, punându-i pe masă informații eronate, și că a fost avansat de Băsescu înainte de misiunea serviciilor secrete pentru recuperarea ziariștilor români în Irak.


”Nu l-am avansat pe Coldea înainte de misiunea din Irak, ci după aceea. Așa am considerat eu că e bine să promovez tineri. Ulterior am înțeles că nu e cea mai bună idee, pentru că tinerii nu au experiență și asta poate afecta instituțiile. Dacă l-as numi acum din nou, n-aș mai face-o pentru două mandate, ci pentru unul, ar fi de-ajuns patru ani”, a spus Băsescu.

Întrebat dacă e de părere că acum Florian Coldea are mare influență și că se folosește de actuali ofițeri activi din SRI pentru a influența anumite decizii politice sau judiciare, Traian Băsescu a negat ferm o astfel de posibilitate.

”Este doar un rezervist. Atât și nimic mai mult. Dacă cineva își imaginează că actuali ofițeri din SRI își riscă statutul și cariera pentru a-i face jocurile lui Coldea, care nu mai are acces la informații ca rezervist, vă înșelați”, a mai spus Traian Băsescu.

Florian Coldea a fost prim-adjunctul directorului SRI George Maior, în vremea fostului președinte Traian Băsescu. Coldea a părăsit SRI în primul mandat al lui Klaus Iohannis, după dezvăluirile făcute de omul de afaceri Sebastian Ghiță, refugiat în Serbia de justiția română.

Ghiță a dezvăluit imagini care demonstrau relația sa personală foarte apropiată de Florian Coldea, deși principial cei doi n-ar fi trebuit să aibă legături de acest fel date fiind pozițiile lor în stat.

Leave a reply