Tragedia fostei colege a lui Ludovic Orban: și-a pierdut fiul la Colectiv și, stoarsă de suferință, a murit și ea

1
1027

LUMEALIBERA.RO l-a descoperit săptămâna trecută pe Damian Funaru, unul dintre foștii colegi ai lui Ludovic Orban, actualul premier al României. Într-o mărturisire de suflet, relaxat, în universul său montan de la Bran, aproape de Castelul Peleș, Damian Funaru a depănat cu naturalețe amintiri din vremea studenției și a revăzut fotografiile din anii comunismului.

I-a rămas în minte un episod care avea să-l marcheze pe viață, avându-l în centrul atenției pe fostul său coleg ”Ludovic”, care avea să cânte la chitară, alături de un alt coleg, o melodie compusă special pentru unul dintre colegii lor, răpus de cancer la o vârstă așa de frumoasă.


Damian Funaru, răsfoind albumul cu pozele foștilor colegi de facultate

”Și acum mi se ridică pielea pe mine când îmi aduc aminte de felul în care cântau Ludovic și colegul celălalt, nu mi-l mai amintesc exact cine, în memoria celui răpus prematur de cancer”, povestea Damian Funaru.

În timp ce răsfoia albumul cu absolvenții de la TCM Brașov, promoția 1987, privirea i-a căzut însă asupra unei alte poze în afară de cea cu Ludovic Orban-student, care a făcut deja vâlvă în mediul online.

Era a Grațielei Ganciu (Zaharescu, după numele de căsătorie, foto alăturat), fosta lor colegă de facultate, a cărei tragedie a îndurerat nu doar comunitatea brașoveană, ci și toată România rămasă interzisă după tragedia de la Colectiv.

Fiul ei s-a stins în acel tragic incendiu de la clubul bucureștean, soldat cu moartea a 64 de suflete nevinovate. Stoarsă de atâta suferință, a murit și ea nu la mult timp după tragedie.

”N-a mai putut suporta durerea. A făcut cancer și s-a dus și ea”, ne-a povestit fostul coleg al lui Ludovic Orban.

Era noiembrie 2015, când pierdea lupta cu viața fiul ei, Liviu Zaharescu, de 25 de ani, din Braşov. În urma incendiului, el fusese internat la Spitalul de Arşi, însă a pierdut lupta cu moartea.

Liviu Zaharescu s-a stins din viață la doar 25 de ani. Peste 4 ani, avea să moară și mama lui

Liviu era absolvent al Facultăţii de Marketing de la ASE, iar de câţiva ani lucra ca fotograf de concerte pentru publicaţia online Let’s Rock România.

El tocmai îşi cumpărase echipament foto nou şi era în prima linie de fotografi în seara dezastrului de la clubul Colectiv.

Cu puține zile înainte, mama lui și fosta colegă de facultate de la TCM Brașov a lui Ludovic Orban trimitea prietenilor fiului ei un mesaj sfâșietor:

„Pentru toți cei care au aflat și pentru toți cei care încă nu știu! Liviu, scumpul meu băiat, este într-o situație critică! Este în stare gravă la Spitalul de Arși în urma incidentului de la Colectiv. A trecut stabil peste primele 48 de ore ceea ce este o bătălie câștigată! A făcut prima operație de grefare de piele. În următoarea săptămână Dumnezeu trebuie să îl ocrotească să NU facă nicio infecţie s-au complicaţie pulmonară! Este puternic şi este un luptător! Să ne rugăm să aibă toată forţa necesară să treacă peste această săptămână!”, scria Grațiela Zaharescu.

VEZI ȘI:

Cum era studentul Ludovic Orban. Poveste din vremea când actualul premier cânta la chitară, la muncile câmpului

Leave a reply