Tovarășii lui Putin favoriți la câștigarea alegerilor din Italia

0
692

Sursa: Financial Times – Matteo Salvini la Moscova cu Putin pe tricou.

Ambasada Rusă din Italia publică pe contul oficial de Twitter poze cu politicienii prieteni ai lui Putin din Italia cu mesajul: “Din istoria recentă a relaţiilor ruso-italiene.  Există ceva de amintit.”

În cele patru poze publicate, sunt patru foști premieri și doi foști vicepremieri ai Italiei și lideri ai formațiunilor favorite în sondaje la câștigarea alegerilor de astăzi din Italia.

Matteo Salvini – lider Liga Nordului, fost vicepremier și ministru de interne – este recunoscut ca unul dintre cei mai puternici susținători ai lui Vladimir Putin în Europa.Salvini l-a descris pe Putin drept „cel mai bun politician și om de stat din lume”.

Sursa: Corriere della Sera – Matteo Salvini

Giuseppe Conte (Mișcarea 5 Stele), fost premier în perioada 2018-2021, este acuzat de o relație specială sau cel puțin apropiată cu Putin. Au făcut înconjurul lumii imaginile cu convoiul de camioane inscripționat cu sloganul „Din Rusia cu dragoste” îndreptându-se spre Bergamo, provincia grav afectată de primul val de pandemie Covid-19.

Silvio Berlusconi (Forza Italia) – de trei ori premier al Italiei și un vechi aliat al lui Putin, a declarat recent că liderul rus a fost „forțat” de popor, partid și miniștri să lanseze “operațiunea specială” în Ucraina și că “trupele ruse trebuiau să ajungă la Kiev într-o săptămână, să înlocuiască guvernul Zelensky cu oameni decenți și să se întoarcă acasă o săptămână mai târziu”.

Matteo Renzi (Italia Viva) – fost premier al Italiei și fost membru în consiliul de administrație al Delimobil, cel mai mare serviciu de car-sharing din Rusia.

Menționăm că Departamentul de Stat al SUA a declarat pe 13 septembrie că deține dovezi că Rusia a cheltuit în secret peste 300 de milioane de dolari din 2014 până în prezent, pentru eforturile de a influența politicienii și alți oficiali din peste douăzeci de țări.

Italia cu siguranță se încadrează între țările vizate de banii Kremlinului, dar și România, dacă observăm la stilul vehement, sintagmele identice privind invazia din Ucraina și temele populiste similare abordate de câțiva politicieni mioritici foarte vocali.

Leave a reply