Tot mai mulți lideri republicani pun patria mai presus decât partidul

0
750

Luni, cu doar câteva ore înainte de începerea Convenției Naționale Republicane, un număr de 27 de nume sonore din partidul Republican și-au manifestat susținerea fată de candidatul democrat Joe Biden.

Jeff Flake-Arizona

Jeff Flake, este un fost congresman ales în Camera Reprezentanților din 2001 până în 2013 din partea statului Arizona, iar din 2013 până în 2019 ca senator. Acesta s-a alăturat „Republicanilor pentru Biden” în cursul acestei săptămâni. Vorbind într-un videoclip live pe mai multe platforme de socializare, Flake a explicat că intenționează să voteze pentru Biden, nu pentru președintele Donald Trump, pentru că „având în vedere ceea ce am experimentat în ultimii patru ani, nu este suficient doar să înregistrăm dezaprobarea noastră față de președinte.Trebuie să alegem pe altcineva în locul său, cineva care să oprească haosul și să repare pagubele făcute. Este din cauza conservatorismului meu și din cauza credinței mele în Constituție și în separarea puterii și pentru că sunt îngrijorat cu seriozitate de conduita și comportamentul actualului nostru președinte, că stau astăzi aici, cu mândrie și din toată inima, îl susțin pe Joe Biden în calitate de următorul președinte al Statelor Unite ale Americii ”, a spus Flake.

„Cu toții suntem suficient de maturi să ne amintim când am ales președinți care au vorbit depre idealurile și aspirațiile cele mai înalte ale națiunii noastre, și nu cu cele mai profunde temeri ale noastre”, a mai spus el.

Acum, în calitate de președinte al Statelor Unite, el (n.r.Trump) a spus și citez:„ Singurul mod în care vom pierde aceste alegeri este dacă alegerile vor fi fraudate ”. Ce fel de președinte vorbește așa? „ se întrebă Flake. „Ce fel de lider american subminează încrederea în alegerile din propria țară? …Se pare că comportamentul președintelui nu s-a schimbat și nici nu se va schimba” a mai spus fostul senator republican.

Foștii senatori Charlie Dent din statul Pennsylvania, John Warner din Virginia, Ray LaHood din Illinois și Gordon Humphrey din New Hampshire sunt alte câteva nume notabile ale Partidului Republican care au abandonat sprijinireal lui Donald Trump în alegeri.

Acești foști membri ai Congresului au menționat corupția lui Trump, distrugerea democrației, nesocotirea flagrantă a decenței morale și nevoia urgentă de a readuce țara pe un făgaș normal, ca motiv pentru care susțin pe democratul Biden.

Echipa de campanie a lui Trump a respins repede semnificația acestor susțineri, menționând că președintele se bucură în continuare de sprijin copleșitor din partea republicanilor.

Alți câțiva republicani au susținut pe Joe Biden în timpul Convenției Naționale Democrate săptămâna trecută, inclusiv foștii guvernatori, precum John Kasich din statul Ohio și Christine Todd Whitman din New Jersey.

Fostul Secretar de Stat Colin Powell a oferit un discurs sincer și puternic de susținere, lui Joe Biden, în ziua a 2-a a Convenției Naționale Democratice, insuflându-i fostului vicepreședinte un puternic impuls.

Joe Biden va fi un președinte, cu care vom fi cu toții mândri să salutăm„, a declarat fostul oficial al administrației George W. Bush în cadrul unui mesaj video. „Cu Joe Biden la Casa Albă, nu te vei îndoi niciodată că va sta alături de prietenii noștri și va face față adversarilor noștri – niciodată invers.

Powell, un republican care a ocupat o serie de poziții în posturi cheie de securitate națională, în perioada anilor ’80 -’90, este o figură proeminentă din comunitatea politică republicană de la Washington care se alatură acum susținătorilor lui Biden.

Valorile pe care le-am învățat crescând în South Bronx și servind în uniformă au fost aceleași valori pe care părinții lui Joe Biden le-au insuflat în Scranton, Pennsylvania”, a spus Powell. „Îl susțin pe Joe Biden pentru președinția Statelor Unite pentru că aceste valori încă îl definesc și trebuie să restabilim acele valori la Casa Albă.”

 

Leave a reply