sâmbătă, iunie 15

Top 3 cauze ale morții în SUA în anul 2020

1
1826

Conform datelor statistice ale Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite, se arată faptul că din martie până în august au murit mai multe persoane decât aceeași perioadă în oricare din ultimii 20 de ani.

Scientific American

În perioada 30 martie 4 aprilie, 2020 numărul persoanelor ucise de COVID19 s-a clasat pe locul 3 după cele ucise de boli de inimă și cancer. Aproape 10,000 de oameni au murit în acea săptămână. Mai mulți decît cei ucisi din cauze precum: infarct, Alzheimer, diabet, sau gripă. La mijlocul lunii aprilie COVID19 a ajuns să fie cauza numărul unu a mortalității în Statele Unite.  În perioada 4-9 mai a revenit însă pe locul trei și-a rămas acolo până în prezent, conform informațiilor citate de publicația Scientific American .

În primele 8 luni ale acestui an au murit mai mulți americani decât în perioade similare din ultimii 50 de ani.

Institutul pentru Metrică și Evaluare a Sănătății din cadrul Universității din Washington a prezis pe 6 august că aproximativ 300.000 de americani vor muri de virus până pe 1 decembrie, potrivit unui comunicat de presă. Prognoza lor se bazează pe statistica conform căreia 50% dintre americani ar purta măști de față. Dacă 95% ar purta măști, numărul deceselor ar putea fi redus cu 66.000, au spus aceștia.

Când cineva care are COVID-19 tușește, strănută sau vorbește, poate transmite în aer picături mici cu coronavirus. Atunci o mască ne poate proteja. O mască de față îți acoperă gura și nasul și poate bloca eliberarea în aer a picăturilor pline de virus, atunci când tușiți sau strănutați. Acest lucru ajută la încetinirea răspândirii COVID-19. De aceea purtarea de mască este recomandată de specialiști.

1 comment

Leave a reply