Tomac: “PMP va propune în viitorul Cabinet crearea unui minister pentru relaţia cu Republica Moldova”

3
395

PMP va propune în viitorul Cabinet crearea unui minister pentru relaţia cu Republica Moldova, în contextul în care Maia Sandu este primul şef de stat al acestei ţări care este şi cetăţean al României, declară preşedintele partidului, Eugen Tomac.

“Majoritatea românilor de peste Prut şi-a ales pentru prima dată o femeie preşedinte. Maia Sandu este un politician pro-occidental convins. Este afiliată politic la PPE şi este puternic susţinută de liderii PPE. Are o imagine foarte bună la Bruxelles şi în mod sigur va fi cel mai susţinut lider politic din spaţiul ex-sovietic. Este primul şef de stat al Republicii Moldova care este şi cetăţean al României, fapt pe care nu l-a ascuns şi asta trebuie să ne bucure, dar în acelaşi timp să responsabilizeze toţi factorii de decizie şi să acorde o atenţie specială pentru relaţia cu Republica Moldova”, scrie luni Tomac, pe pagina de Facebook.

Potrivit liderului PMP, Autostrada Unirii trebuie construită până la Chişinău, pentru a lega toată Moldova de Uniunea Europeană, iar pentru atingerea acestui obiectiv se impune crearea unui minister pentru relaţia cu Republica Moldova, conform agerpres.

“Este momentul să construim punţi solide şi să reaşezăm relaţia unică dintre cele două state pe proiecte comune pentru că Uniunea Europeană pentru care au votat majoritatea cetăţenilor din Republica Moldova este de fapt dorinţa de a avea cel puţin nivelul nostru de viaţă. (…) Autostrada Unirii trebuie construită până la Chişinău. Aşa legăm toată Moldova de Uniunea Europeană. Aşa aducem prosperitatea şi o viaţă mai bună în cât mai multe case de pe ambele maluri ale Prutului. De aceea, PMP va propune în viitorul Cabinet crearea unui minister pentru relaţia cu Republica Moldova”, subliniază Tomac.

VEZI ŞI:

VIDEO. Băsescu în lacrimi, victoria Maiei Sandu și PATRIA mult-visată. ”Românii nu-și vor găsi demnitatea până nu se vor uni cu Moldova”

Iohannis o felicită pe Maia Sandu pentru câștigarea alegerilor prezidențiale din Moldova

Dodon, lovit de nebunia Trump: nu recunoaște victoria Maiei Sandu, deși până și Rusia o face!

3 comments

Leave a reply