Tomac: ”Am avertizat de la început: nu ne subestimați! Nicușor nu ne mai răspunde la telefon”

0
1160

Pe măsură ce se scurg zilele către scrutinul de duminică, 27 septembrie, Bucureștiul devine miză crucială și pentru România. Aici, dacă va câștiga Gabriela Firea, PSD va putea spune că este în continuare cel mai puternic partid, ceea ce va influența votul de peste trei luni, la parlamentare. De aceea, victoria lui Nicușor Dan este vitală pentru România care vrea eliberarea de urmașii a ceea ce protestatarii #Rezist au  numit ”Ciuma Roșie”.

Dar neînțelegerile și orgoliile din tabăra anti-PSD au produs ruptura de PMP și Traian Băsescu, lezat, a intrat în cursă pentru a da o lecție USRPLUS și PNL, partidele care îl susțin pe Nicușor Dan și care nu au acceptat PMP în alianța anti-Firea.

Azi, liderul PMP a avertizat direct asupra unui posibil eșec, tocmai din acest motiv.

Eugen Tomac a motivat marţi pe Facebook candidatura lui Traian Băsescu la Primăria Generală a Capitalei explicând că formaţiunea sa a fost prima care a fost alături de Nicuşor Dan.

„Cine consideră eşecul lor vina noastră, n-a înţeles absolut nimic. De doi ani zace la Camera Deputaţilor proiectul de lege privind alegerile în două tururi de scrutin propusă de PMP şi adoptată deja în Senat. Le-am solicitat personal liderilor PNL şi USR să facem front comun şi să adunăm voturile necesare. Nici că le-a pasat. Ei şi-au văzut de drum, iar astăzi, deşi au decis că nu vor PMP în alianţă, ne atacă în mod disperat şi ne acuză în cel mai hain mod de, culmea, risipirea voturilor, lucru de care ei sunt primii vinovaţi”, a relatat liderul PMP pe Facebook.

Acesta a explicat apoi că PMP a fost „cel mai loial susţinător” al lui Nicuşor Dan, încă de când „USR nu ştia cum să scape de candidatura lui”, însă în cele din urmă PNL şi USR nu au vrut o înţelegere cu PMP.

Am avertizat de la început: nu ne subestimaţi! Când USR nu ştia cum să scape de candidatura lui Nicuşor, noi am fost acolo unde trebuia, iar toţi cei care azi îi plâng de milă îl împingeau pe scări. Lăsaţi-ne cu ipocrizia asta şi salvarea Bucureştiului. Când PMP îl susţinea pe N. Dan toţi ceilalţi îl sabotau. Noi am fost cel mai loial susţinător al său şi pentru asta am fost sancţionaţi. Timp de mai bine de un an l-am asigurat constant pe Nicuşor Dan că îi suntem alături. Însă după ce Ludovic Orban m-a informat că USR şi PNL nu vor o înţelegere cu PMP, domnul candidat Nicuşor nu mi-a mai răspuns niciodată la telefon, spus Eugen Tomac.

Situația este una foarte complicată la București. Votanții PMP nu vor să audă de Firea și PSD, dar pe de altă parte dacă nu dau votul lui Nicușor Dan și îl dau lui Traian Băsescu inevitabil o ajută indirect pe baroana de Voluntari. Grea alegere!

VEZI ŞI:

Nicusor Dan, linșat la Antena 3 cu ”sparanghelista”. Și-au demontat singuri planul, în direct!

Cioloș: ”Doamna Firea, nu vreţi să faceţi un test poligraf cu întrebarea: aţi luat şpagă?”

USR, lovitura cea mai dură în cazul Nicuşor Dan. Riscă Gabriela Firea puşcăria?

Leave a reply