Explozie la o navă sub pavilion din Togo aflată în rada Sulina

0
286

O explozie s-a produs, miercuri dimineață, la o navă aflată în rada Sulina încărcată cu ciment, care se scufundă. Membrii echipajului au fost recuperați, trei fiind răniți. Explozia s-ar fi produs la sala mașinilor, potrivit surselor g4media.ro.

Statul Major al Forțelor Navale anunță că a ordonat puitorului de mine „Viceamiral Constantin Bălescu” 274, cu o grupă de scafandri EOD la bord, pentru cercetarea zonei în care s-a produs incidentul din rada portului Sulina. Nava militară a plecat din portul militar Constanța în jurul orei 08.15. De asemenea, un elicopter IAR-330 Puma din serviciul de căutare-salvare, din dotarea Forțelor Aeriene Române, este pregătit pe Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu să intervină, în funcție de solicitări.

„Planurile de activități și procedurile operaționale ale Forțelor Navale Române au fost adaptate rapid la situația actuală de securitate, odată cu declanșarea războiului din Ucraina în luna februarie a anului 2022, pentru a răspunde eficient la un mediu divers de amenințări în spațiul maritim, contribuind astfel la asigurarea securității colective a Alianței Nord-Atlantice”, anunță Statul Major al Forțelor Navale.

Leave a reply