duminică, septembrie 25

The Guardian: ” Riscul unei lovituri de stat din partea serviciilor secrete ale Rusiei împotriva președintelui Putin cresc în fiecare săptămână”

0
2283

The Whistleblower, sursă de rang înalt din serviciile de informații rusești, susține că haosul și nemulțumirea au cuprins serviciile de securitate după invazia greșită a Ucrainei de către Rusia.

Scrisori scrise de un analist anonim de informații rus către Vladimir Osechkin, un activist rus în exil și fondator al grupului pentru drepturile omului Gulagu.net, au fost publicate de atunci online, conform The Guardian

 

Președintele Vladimir Putin se confruntă cu riscul unei lovituri de stat chiar din interiorul cercului său de putere, potrivit sursei din serviciile serete ruse.

„Potrivit The Guardian, Vladimir Osecikin a declarat pentru The Times că riscurile pe care și le asumă agenții secreți când dau astfel de informații este un semn al furiei lor crescânde față de Putin și al nemulțumirii față de efectele pe care sancțiunile le vor avea asupra agenților FSB, care nu vor mai putea „merge în vacanțe la vilele lor din Italia și nu-și vor mai putea duce copiii la Disneyland Paris”, spune Digi24

„Timp de 20 de ani, Putin a creat stabilitate în Rusia. Ofițeri FSB, polițiști, procurori – oameni din interiorul sistemului – au dus dus o viață bună. Dar acum tot s-a dus. Acești oameni și-au dat seama că războiul este o catastrofă pentru economie, pentru umanitate. Ei nu vor să se întoarcă la Uniunea Sovietică. Posibilitatea unei revolte a oamenilor din serviciile secrete crește cu fiecare săptămână, cu fiecare lună în care acest război continuă”, a declarat Vladimir Osecikin, care din 2015 trăiește în exil, în Franța”, conform sursei citate.

 

Leave a reply