miercuri, noiembrie 30

Teza lui Cristoiu despre Iohannis care arată de ce sunt condamnate PNL, USRPLUS și PMP să reaușească

0
2518

Ion Cristoiu face parte din vechea gardă a presei, iar legăturile sale cu Securitatea spun multe despre felul în care își face meseria de jurnalist. Vizita sa la Belgrad, pentru a se întâlni cu Sebastian Ghiță, este un alt element care ”traduce” opiniile sale publice; Ghiță a fugit de justiția română într-o țară tovarășă bună cu Rusia.

Ultima intervenție a ”maestrului”, făcută la Antena 3, poate servi drept exemplu PNL, USRPLUS și PMP pentru ca aceste partide să știe ce le așteaptă dacă nu sunt unite.

Declarațiile lui Cristoiu demonstrează care va fi obiectivul PSD și Pro România – partidele susținute de bătrânul gazetar – pentru perioada de după alegeri: demonizarea lui Klaus Iohannis.

În purul stil sovietic de presă, Cristoiu aruncă pe piață o aparentă ”bombă”, în fapt un fals ordinar menit să-i alunge pe votanții Dreptei: anume că Iohannis ar dori să modifice Constituția pentru a mai candida la un al treilea mandat!

”Duminică are loc un referendum pro sau contra Klaus Iohannis. Dacă PNL iese pe primul loc, indiferent de scor, Iohannis va trage concluzia şi ca persoană, şi ca personalitate, că electoratul l-a ascultat.

În al doilea rând, este un referendum cu întrebarea: Vreţi să mai fie Klaus Iohannis preşedinte şi după 2024?

Veţi spune – dar cum să fie o astfel de întrebare? Aţi observat că şi el, şi Ludovic Orban, chiar în seara asta, au vorbit de refermarea Constituţiei.

Între altele, dacă dl. Iohannis îşi va îndeplini visul, Constituţia o să prevadă transformarea (ţării) în republică prezidenţială, ceea ce dă posibilitatea lui Iohannis, dar şi altor preşedinţi, să mai candideze încă o dată (…) Numai aşa se explică toată agitaţia lui.  

Sfatul meu: mergeţi la vot şi nu daţi puterea absolută nimănui. Ideal ar fi să aveam o astfel de împărţire a puterii încât Iohannis să nu aibă Parlamentul Său de două ori, chiar dacă va fi guvern PNL-USR”, a spus Ion Cristoiu, în emisiunea lui Mihai Gâdea.

Evident, moderatorul nu l-a întrebat de unde știe ce spune. Astfel, ar fi aflat că ziaristul căruia i-a fost atribuit numele de cod ”Coroiu” minte.

De ce face asta? Pentru a pregăti deja terenul destrămării viitoarei coaliții PNL-USRPLUS-PMP, partide care oricum sunt ca șoarecele și pisica și care, dacă nu sunt ”spate în spate”, adică foarte unite, pot fi ușor dislocate dintr-o viitoare guvernare.

Iar pentru ca planul destrămării Dreptei să reușească, cine trebuie demolat? Liderul cu cea mai mare încredere, adică actualul președinte.

Declarațiile lui Cristoiu arată de ce sunt condamnate PNL, USRPLUS și PMP să reușească împreună la guvernare. Altfel, un eșec al lor este similar cu întoarcerea iremediabilă la o Românie tip Dragnea: coruptă, națiinalist-extremistă, cu  un popor decimat și fără speranță.

Leave a reply