Teroare la Voluntari: clanul baronilor PSD blochează candidaturile de la USR-PLUS!

0
1129

Vlad Voiculescu, candidat la postul de viceprimar general al Capitalei din partea alianței dintre PNL și USR-PLUS, trage un semnal de alarmă despre felul în care ”famiglia Firea-Pandele” sabotează contracandidații în Voluntari, orașul din ”buza” Capitalei unde este baron Florin Pandele, soțul Gabrielei Firea, primărița PSD a Bucureștiului.

Din mesajul postat de Vlad Voiculescu pe pagina sa de socializare reiese un peisaj halucinant, de junglă dominată cu mijloace de teroare politică de către stăpânii administrației actuale ai unuia dintre cele mai bogate orașe din jurul Capitalei.


La finalul postării sale, Voiculescu spune că el și colegii vor analiza posibilitatea depunerii de plângeri penale pentru tentativa de a împiedica înregistrarea candidaturilor alianței USR PLUS la Voluntari, cel mai grav delict într-o democrație!

Însă o astfel de acțiune, dacă exact așa s-a petrecut în realitate cum descrie Vlad Voiculescu, nu poate rămâne departe de efectele legii, deoarece este foarte grav ca un grup politic local să blocheze un drept fundamental: dreptul de a candida și de a fi ales, prevăzut negru pe alb în Constituția României.

Redăm mai jos o parte din mesajul lui Vlad Voiculescu, ale cărui detalii de tac să te crucești și să te întrebi dacă nu cumva trăiești în Belarus, nicidecum într-o țară UE.

Postarea lui Vlad Voiculescu despre blocarea candidaturilor USR-PLUS

”În Voluntari, fieful lui Pandele, ne opresc abuziv candidaturile. 

Chiar în ziua publicării scandalului fabricii de semnături de la Sectorul 5, Biroul Electoral de Circumscripție din orașul Voluntari, Ilfov, a votat 😲opinia aberantă că scrisul persoanei care a semnat declarația din subsolul paginii cu semnături trebuie să fie același cu cel din fiecare casetă din lista respectivă în care au fost completate datele personale ale semnatarilor.

📝Semnăturile noastre au fost strânse „pe bune”, în stradă, de voluntari care au vorbit cu fiecare om în parte. Sunt semnături a căror autenticitate este confirmată prin datele personale pe care fiecare voluntar și le-a trecut în declarația de la sfârșitul fiecărei liste. Unii oameni au vrut să își scrie datele cu mâna lor, altora ne-a fost mai ușor să îi lase pe voluntarii noștri să le completeze și ei doar au semnat. În nicio altă localitate nu s-a pus această problemă și semnăturile de susținere ,strânse în aceleași condiții, au fost validate fără probleme.

Pe acest considerent au fost invalidate o parte considerabilă din listele de susținători depuse, astfel încât să rămână un număr de semnături mai mic decât cel minim necesar pentru a permite depunerea candidaturilor de către Alianța USR PLUS. Probabil că nu tot întâmplător, pentru a menține numărul de semnături sub cele necesare, nu s-a permis depunerea ieri, în completare, a semnăturilor pe suport informatic colectate de către Alianță.

Astăzi ne-am prezentat cu un executor judecătoresc pentru a depune semnăturile pe suport informatic, însă cererea nici nu a fost primită spre înregistrare, refuz consemnat de către executor. Semnăturile electronice au fost acceptate doar după ce am amenințat că vom solicita intervenția Poliției și după ce colegii noștri au stat 3 ore în fața primăriei.

Afișarea hotărârii a fost amânată cât de mult posibil pentru a nu mai avea timp de depunere a altor acte, azi fiind ultima zi din calendarul electoral de depuneri. Alianța USR PLUS Ilfov va contesta hotărârea întrucât reprezintă o încălcare a dispozițiilor legale, un abuz evident care are ca singur scop împiedicarea candidaților USR PLUS să candideze la alegerile locale în Voluntari. Analizăm posibilitatea formulării de plângeri penale împotriva persoanelor ce au săvârșit și alte abuzuri și încălcări a legislației, cum ar fi împiedicarea accesului reprezentantului nostru sau exprimarea opiniei și influențarea votului de către persoane ce nu aveau acest drept.”

 

VEZI ȘI:

Kim Jong-un interzice câinii de companie pe motiv că reprezintă ”decăderea capitalismului”

SalivaDirect, testul COVID rapid și ieftin (10 dolari), finanțat de NBA, care poate schimba lumea

Radar COVID, aplicația care vă avertizează asupra infectaților din apropiere

Leave a reply