Teroare în Regat: peste 21.000 de cazuri într-o singură zi în Marea Britanie!

1
533

Pandemia face ravagii peste Canalul Mânecii.

În Regatul Unit s-au raportat marţi 21.331 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, conform unei statistici guvernamentale preluate de Reuters.


Bilanţul ultimelor 24 de ore este în creştere faţă de cel de 18.804 cazuri înregistrat luni.

Raportul oficial consemnează de asemenea 241 de decese survenite după mai puţin de 28 de zile de la un test pozitiv, faţă de 80 constatate cu o zi înainte.

Efectele pandemiei se resimt din ce în ce mai mult în plan economic.

Agenția de evaluare Moody’s a redus ratingul datoriei Regatului Unit din cauza impactului economic al crizei coronavirusului, a Brexit și a lipsei unor planuri bugetare clare din partea guvernului prim-ministrului Boris Johnson, anunță Mediafax citând Reuters.

Moody’s a redus ratingul la „Aa3” de la „Aa2”, punând Marea Britanie la același nivel cu Belgia și Republica Cehă.

A șasea cea mai mare economie din lume a înregistrat cea mai mare scădere din G7 în al doilea trimestru, iar datoria sa publică a depășit 2.000 de miliarde de lire sterline (2.600 de miliarde de dolari), depășind 100% din produsul intern brut.

Moody’s a spus că avansul economiei Marii Britanii a fost „semnificativ mai slab decât se aștepta și este probabil să rămână așa în viitor”.

Declasarea a fost o altă lovitură pentru premierul Boris Johnson, care este supus tirului partidelor de opoziție și al parlamentarilor din Partidul Conservator pentru modul în care a tratat pandemia, care a ucis mai mulți oameni în Marea Britanie decât oriunde în Europa.

Moody’s spune că eșecul Marii Britanii de a ajunge la un acord comercial cu UE ar agrava daunele cauzate de Covid-19.

Johnson a declarat vineri că, în prezent, o continuare a negocierilor comerciale cu UE „nu mai are rost”.

Moody’s a mai apreciat că Marea Britanie și-a pierdut disciplina bugetară și că nivelurile sale ridicate de datorie nu vor coborî rapid.

„Marea Britanie nu are efectiv o ancoră a politicii fiscale”, a spus agenția.

Moody’s a revizuit perspectiva datoriei suverane a țării la „stabilă”, de la „negativă”. Scăderea plasează ratingul Moody’s la același nivel cu cel al agenției Fitch, în timp ce Standard & Poor’s evaluează țara cu un rating mai ridicat.

VEZI ŞI:

BREXIT. Ce nu le spune Boris Johnson englezilor despre ruptura de UE. ”Vor să ne controleze libertatea”

Boris Johnson avertizează Marea Britanie: vine al doilea val COVID!

În Marea Britanie, nu am auzit niciun medic să spună că nu există coronavirus sau că e o închipuire”

1 comment

Leave a reply