Terminați cu ipocrizia! De ce vă mirați la imaginile cu pacienții ”cazați” pe hol? Iată poze care ar trebui să vă mire!

0
528

”Imagini cutremurătoare cu pacienții dormind pe jos”

”Zeci de pacienţi, care nu mai au loc în secţii, sunt conectaţi la oxigen în camera de gardă, pe paturi de campanie”

”Institutul Matei Bals din Capitală, neîncăpător pentru bolnavii cu forme severe de Covid-19”. 

”Studenți la Medicină aduși să ajute medicii în spitale”

”Cozi imense la camerele de gardă”

Acestea sunt doar câteva fraze rostogolite viral în mediul online menite să ne descrie o situație catastrofală, ce ar putea fi considerate din altă lume.

În Brazilia, s-au construit ”cimitire de campanie”, din cauza lipsei de locuri de veci

Însă dincolo de firescul lor – jurnaliștii arată ce văd, fără alte comentarii – ce nu spune nimeni e că astfel de imagini sunt… NORMALE!

Ce este anormală este mirarea și exaltarea unora care abia așteaptă să vadă așa ceva pentru a pune gaz pe focul ”catastrofei din România”.

Oameni buni, terminați cu ipocrizia! Dacă nu ați văzut așa ceva până acum în România, priviți în alte locuri! E plin internetul de tragedii mult mai mari, de oameni morți în case în alte țări cu sisteme sanitare infinit mai evoluate (Marea Britanie, Spania, Italia, Franța), de morți rămași fără locuri de veci, de săli de sport transformate în cimitire etc.

Ce face diferența între România și celelalte țări unde au apărut fotografii și filmări mult mai groaznice este că, la noi, isteria e maximă. Și că există prea mulți dintre noi care abia așteaptă să vadă astfel de imagini pentru a declara apocalipsa în România.

Redăm în continuare felul de știre care a curs viral pe internet, așa cum apare ea pe site-uri. La finalul ei, găsiți doar câteva imagini din alte țări cu ravagiile făcute de COVID, care nu există încă în România.

Situația a fost descrisă pe Facebook și de un medic veterinar, care este și pacient cu Covid-19.

Cam așa arată holurile spitalului Matei Balș cu bolnavi de Covid, este înspăimântător, nu mai au pe unde să îi așeze, pacienții stau pe scaune la oxigen, sunt internați pe paturi de campanie. Terapia intensivă s-a mutat pe holuri.


Nici nu vreau să va spun ce muncă duc medicii ,de dimineață nu i-am văzut să bea un pahar de apă. Oameni buni trebuie să înțelegem că sistemul sanitar nu mai are cum să facă față , cât de curând întră în colaps, dacă nu e deja.” – a povestit Constantin Vasile Ifteme pe rețeaua de socializare.

Situația este critică și în secțiile de terapie intensivă. În spitalul Colentina, un pacient are doar 43 de ani și de câteva zile nu poate să respire singur.

Morti pe stradă

”Am sunat degeaba la salvare. Nu ne-a ajutat nimeni”

Mort din cauza COVID în Ecuador

Leave a reply