Telegram, o alternativă la Whatsapp? Aproximativ 25 de milioane de utilizatori s-au înregistrat pe platforma de mesagerie Telegram în ultimele 72 de ore, a explicat fondatorul său, rusul Pavel Dúrov

"Oamenii nu-și mai riscă confidențialitatea pentru servicii gratuite". "25 de milioane de utilizatori noi au venit la Telegram în ultimele 72 de ore", mai spune inventatorul rus
1
2717
foto: Pavel Dúrov

Aproximativ 25 de milioane de utilizatori s-au înregistrat pe platforma de mesagerie Telegram în ultimele 72 de ore, a explicat fondatorul său, rusul Pavel Dúrov, ca reacție la anunțul concurentului său WhatsApp că va partaja mai multe date cu compania-mamă, Facebook.

„În prima săptămână a lunii ianuarie, Telegram a depășit 500 de milioane de utilizatori activi lunar.

După aceasta, reteaua a continuat să crească brusc” conform portalului elperiodico.com

„25 de milioane de utilizatori noi au venit la Telegram în ultimele 72 de ore”, a subliniat Dúrov pe canalul său de rețea. „Aceasta este o creștere semnificativă față de anul trecut”, a continuat el, adăugând că Telegram a avut deja valuri bruște de înregistrări în timpul celor „șapte ani de experiență în protejarea confidențialității utilizatorilor săi”.

„Dar, a subliniat el, de data aceasta este diferit. Oamenii nu-și mai riscă confidențialitatea pentru servicii gratuite. Nu mai vor să fie luați ostatici de monopolurile tehnologice”, a adăugat miliardarul, în vârstă de 36 de ani.

Noile condiții WhatsApp

Fără a face mențiune directă la rețeaua concurență, WhatsApp, critica încă de joia trecuta, după ce aceasta le-a sugerat celor 2 miliarde de abonați să accepte noi condiții de utilizare.

Utilizatorii whatsapp, care  resping noile reglementari, nu vor putea accesa conturile lor începând cu 8 februarie.

În acest fel, acestia din urma încearcă să-și facă platforma profitabilă, permițând agențiilor de publicitate să își contacteze clienții prin WhatsApp și chiar să-și vândă produsele direct, așa cum se întâmplă deja în India.

VEZI ŞI:

Ziariştii din Diaspora încep lupta cu virusul “fake news”. Proiectul RoZoomPress şi campania “Ne Pasă”

Europa şi Google declară război virusului “fake news”

Twitter ia lucrurile în serios și suspendă 70.000 de conturi QAnon dedicate falselor informații despre teoria conspirației. În România, jurnalistul Radu Moraru este fan QAnon

1 comment

Leave a reply