Tatăl ducesei de Sussex anunță sfârșitul relației cu fiica sa, Meghan, soția prințului Harry

Nu și-a arătat îngrijorarea că am suferit un atac de cord și nu mi-a pus întrebări despre sănătatea mea”, afirmă tatăl ducesei
0
1160

LONDRA. Tatăl lui Meghan Markle spune că fiica lui i-a notificat „sfârșitul relației” într-o scrisoare controversată între ducesă și tabloidul britanic Daily Mail, pe care a denunțat-o pentru că a publicat extrase fără autorizație.

Fosta actriță americană în vârstă de 39 de ani acuză Associated Newspapers – editor al Daily Mail, Mail Online și al versiunii sale, Mail of Sunday – că și-a încălcat drepturile prin publicarea unor părți din scrisoarea trimisă cu șase luni mai devreme către tatăl său, Thomas Markle.

Încercând să evite un proces potențial exploziv, soția prințului Henry a solicitat un „proces sumar”, o procedură care, potrivit legii anglo-saxone, permite soluționarea unui caz fără proces, pe care Înalta Curte din Londra a început să îl examineze marți.

Dacă judecătorul se pronunță în favoarea ei, cazul este încheiat fără nicio posibilitate de apel.

Architektur in Basel [Schweiz] | feat. Andreas Ruby – S AM Schweizerisches Architekturmuseum

Dar dacă ducesa va pierde, va exista un proces complet care ar putea să o înfrunte cu tatăl ei, cu care are o relație foarte tensionată.

Într-o declarație scrisă adresată judecătorului, publicată marți de instanță, Thomas Markle, în vârstă de 76 de ani, a spus că scrisoarea fiicei sale „nu a fost o încercare de reconciliere”, ci „o critică a mea”. “Scrisoarea nu spunea că mă iubește. Nici măcar nu se interesa de mine.

Nu și-a arătat îngrijorarea că am suferit un atac de cord și nu mi-a pus întrebări despre sănătatea mea”, a spus el. “De fapt, a semnalat sfârșitul relației noastre”, a spus el, oferind o previzualizare a ceea ce s-ar putea întâmpla dacă amândoi ar trebui să depună mărturie în instanță.

PRO TV - Desi se va casatori cu Printul Harry, Meghan Markle nu va primi titlul de printesa. Cum va fi prezentata in societateFoto:  Pro TV 

 

„Dificultățile unei relații de familie”

Pentru a-l convinge pe judecătorul Mark Warby de relevanța unei „hotărâri sumare”, Justin Rushbrooke, avocatul Meghan, a asigurat că „în realitate, în fond, este un caz foarte simplu acela despre publicarea ilegală a unei scrisori private” de conținut personal și sensibil ”.

Potrivit lui Rushbrooke, ziarul a suferit o „triplă invazie” a drepturilor la corespondență privată, viață privată și viață de familie, care s-ar aplica oricui, chiar și unei ducese.

Evitând procesul, soția prințului poate împiedica, de asemenea, Associated Newspapers să-i susțină apărarea în cartea „Finding Freedom”, o biografie recentă despre cuplu și înstrăinarea lor față de monarhia britanică.

Avocații grupului susțin că Meghan „a cooperat cu autorii cărții”, care se referă la scrisoare, lucru pe care ea îl neagă.

„Nu are sens ca reclamanta să pună acest tip de scrisoare în domeniul public”, a argumentat avocatul ei. În scrisoare, a spus el, Meghan i-a cerut tatălui ei, care locuiește în Mexic, unde s-a iscat un scandal cu paparazzi înainte de nunta cuplului din mai 2018, să stea departe de mass-media.

„Acestea sunt aspecte ale unei dificultăți triste într-o relație de familie, dar care nu sunt de interes public”, a adăugat el.

 

În război cu presa

Prințul Harry, în vârstă de 36 de ani, al șaselea în ordine de succesiune la coroana britanică, a denunțat în repetate rânduri presiunile din presa tabloidă britanică, pe care el și Meghan le-au etichetat drept principalul motiv al retragerii lor răsunătoare din familia regală britanică, anunțată în ianuarie, 2020 și în vigoare din aprilie.

Pentru a-l convinge pe judecătorul Mark Warby de relevanța unei „hotărâri sumare”, Justin Rushbrooke, avocatul Meghan, a asigurat că „în realitate, este un caz foarte simplu despre publicarea ilegală a unei scrisori private” de conținut personal și sensibil ”.

Un proces ar putea, de asemenea, să scoată la lumină detalii compromițătoare despre viața nepotului Elisabeta a II-a și a soției sale, primul membru metis al familiei regale britanice, care nu a ascuns niciodată de a se simți inconfortabil în mijlocul rigorilor formale ale monarhiei.

Evitând procesul, soția prințului poate împiedica, de asemenea, ziarul Associated Newspapers să-i susțină apărarea în cartea „Finding Freedom”, o biografie recentă despre cuplu și înstrăinarea lor față de monarhia britanică.

Avocații grupului susțin că Meghan „a cooperat cu autorii” cărții, care se referă la scrisoare, lucru pe care ea îl neagă. „Nu are sens ca reclamanta să pună acest tip de scrisoare în domeniul public”, a argumentat avocatul ei.

În scrisoare, a spus el, Meghan i-a cerut tatălui ei, care locuiește în Mexic, unde a iscat un scandal cu paparazzi înainte de nunta cuplului din mai 2018, să stea departe de mass-media.

Cuplul, care s-a stabilit de atunci în California, este în război cu presa. Henry, a cărui mamă, prințesa Diana, a fost ucisă într-un accident de mașină în timp ce era urmărita de paparazzi la Paris în 1997, a intentat procese separate împotriva unui alt tabloid britanic, Daily Mirror, pentru presupusele piraterii telefonice.

Potrivit presei britanice, Associated Newspapers a fost trimis în judecată și pentru defăimare în legătură cu un articol publicat în octombrie de Mail Sunday, potrivit căruia prințul nu a mai avut niciun contact cu Royal Marines de la plecarea sa din monarhie, ceea ce l-a obligat să demisionezede la titlurile lor militare onorifice.

Leave a reply