Tăriceanu, grav bolnav! Nu de COVID, ci de ipocrizie. Vorbeşte de criza spitalelor, pe care el a provocat-o

0
741

E clar: nimic nu-l mai poate salva pe actualul lider al ALDE de la o afecţiune care l-a posedat complet: IPOCRIZIA. Este unul dintre cei mai nocivi lideri din politica ultimilor 15 ani şi pe măsură ce anii au trecut s-a putut vedea că a devenit incurabil. Aproape orice spune sau, mai grav, decide pentru vieţile românilor este rodul acestei boli. Ultima dovadă: o aşa-numită declaraţia a Parlamentului României pentru „redeschiderea spitalelor şi pentru patologii non-COVID”.

În fapt, asistăm la o nouă mizerie produsă de cel care este autorul moral al tăierii salariilor românilor cu 25%, prin deciziile iresponsabile luate ca prim-ministru, în 2008, când a majorat pensiile cu ajutorul PSD, deşi România, ca toată lumea de altfel, era în criză profundă şi nu avea bani nici pentru plata pensiilor ne-majorate.


După acelaşi model al crasei iresponsabilităţi politice, Tăriceanu vorbeşte azi despre spitale, când el face parte din grupul celor care se fac vinovaţi de creşterea pandemiei în România, alături de alţi lideri ca Marcel Ciolacu sau Victor Ponta.

„Astăzi, ALDE a depus la Birourile reunite proiectul de Declaraţie a Parlamentului privind situaţia spitalelor din România. Prin acest document ne dorim să atragem atenţia Guvernului Orban cu privire la blocajul pe care l-a produs în sistemul de sănătate şi consecinţele extrem de grave asupra bolnavilor cronici, care au fost excluşi din sistemul medical de stat şi nu au avut acces la tratament. Sperăm că Parlamentul va adopta această Declaraţie, iar Guvernul va trata cu seriozitate semnalul nostru de alarmă şi va reanaliza măsurile discriminatorii şi va decide redeschiderea spitalelor din sistemul public de sănătate pentru toate categoriile de bolnavi”, a scris Tăriceanu, miercuri, pe Facebook.

În proiectul depus de ALDE se subliniază „implicaţiile evoluţiei din sistemul de sănătate în care zeci de mii de bolnavi cronici, sute de mii de aparţinători şi mii de medici trag semnale de alarmă cu privire la soarta celor care suferă de alte boli decât de COVID”.

România nu are spitale din cauza ALDE şi a PSD

Mişcarea este una pur politicianistă. Tăriceanu încearcă să se spele pe mâni de răspunderea pentru situaţia tot mai gravă a pandemiei din România. El şi liderii menţionaţi mai sus au sabotat în permanenţă acţiunile Guvernului Orban pentru prevenirea extinderii coronavirusului.

Acţiunile ALDE, PSD şi Pro România (uneori, cu ajutorul UDMR) au creat o stare de relaxare şi indiferenţă în populaţie, iar tot mai mulţi români au renunţat să mai respecte regulile de distanţare socială şi purtarea măştii.

Rezultatul a fost creşterea gravă a numărului de cazuri pozitive noi şi de decese, iar acum situaţia este la un pas să devină necontrolabilă.

Spitalele de care vorbeşte Călin Popescu Tăriceanu au fost sabotate chiar de guvernarea ALDE-PSD, care a promis ŞAPTE spitale regionale şi nu a făcut niciunul. Mai mult, a tăiat investiţiile şi de la spitalele existente, care se confruntă acum cu o criză acută de paturi.

Leave a reply