Tăpălagă: „Pe Barna nu l-a învins nici sistemul, nici Dăncilă sau Iohannis, ci chiar alegătorii lui”

0
557

Cristian Ghinea, acum europarlamentar, este cel pe care mulţi membri activi ai USR îl arată cu degetul când vine vorba de a găsi explicaţii pentru problemele din interiorul USR.

Pe grupurile interne ale militanţilor partidului şi mai ales în discuţiile private, Ghinea este catalogat drept „arogant”, „tupeist”, ba chiar „grobian” în comunicarea cu alţi membri USR, care interacţionează cu el în chestiuni de management politic intern.

Cristian Ghinea este „mâna dreaptă” a lui Dan Barna şi ambii formează o axă care controlează partidul „cu mână forte”, susţin surse din USR citate de ZIARISTII.COM.

În ziua înfrângerii categorice a lui Dan Barna, Ghinea a comis o declaraţie de tip teoria conspiraţiei, specifică PSD-iştilor: „Azi Sistemul a fost mai tare”, a spus Ghinea, care n-a putut să explice ce vrea să spună cu afirmaţia misterioasă de mai sus.

De altfel, a fost taxat imediat pe Facebook de comentatori decenţi, care i-au reproşat că se victimizează în loc să fie sincer şi corect cu alegătorii USR-PLUS.

Jurnalistul Dan Tăpălagă a analizat însă realist rezultatul prost înregistrat de Dan Barna şi l-a pus indirect la punct pe Ghinea, adeptul aberaţiilor privind „sistemul”.

Analiza lui Dan Tăpălagă care îl aruncă în ridicol pe Ghinea

  • „Pe Dan Barna nu l-a învins nici Viorica Dăncilă, nici sistemul, nici Klaus Iohannis, ci chiar alegătorii lui. Ei înainte de toate nu l-au recunoscut de lider și n-au fost deloc convinși că este persoana potrivită pentru a ocupa funcția de președinte al României”
  • „Voturile din diaspora nu-l mai pot salva de la o înfrângere rușinoasă, mult sub scorul excelent obținut de Alianță la europarlamentare, de 22%. Barna se târăște azi la 13%-14%, sub potențialul celor două partide. Altfel spus, nu l-a votat nici măcar propriul electorat”
  • „Barna a ratat locul doi la prezidențiale din cauza lipsei de curaj, de experiență și de viziune politică. N-a convins nici măcar pe ai lui că dispune de capacități de lider autentic, că este potrivit pentru cea mai înaltă funcție în stat. Frica de a intra la guvernare, de a-și asuma decizii în momente grele au adâncit neîncrederea”

Comentariul integral al lui Dan Tăpălagă despre scorul dezastruos înregistrat de Dan Barna la alegerile prezidenţiale, AICI

Leave a reply