sâmbătă, ianuarie 22

Talibanii s-au răzgăndit: femeile înapoi la muncă!

0
173

Au rechemat femeile din sistemul sanitar la lucru. Talibanii le-au cerut vineri tuturor femeilor din sistemul sanitar al Afganistanului să revină la lucru, pe fondul dificultăţilor în funcţionarea serviciilor publice după ce numeroşi afgani instruiţi au părăsit ţara profitând de podul aerian organizat în ultimele două săptămâni de Statele Unite şi de alte ţări din coaliţia internaţională, relatează Reuters.

După ce talibanii au preluat puterea în Afganistan pe 15 august, femeile au fost descurajate pentru moment să-şi continue activitatea profesională, stârnind temeri că islamiştii ar putea repeta practicile precedentului lor guvern de dinainte de 2001 care nu le-a permis femeilor să muncească. Dar criza de personal din sistemul sanitar afgan i-a determinat să lanseze un apel.


”Ministerul Sănătăţii Publice al Emiratului Islamic comunică tuturor angajaţilor femei din centru şi provincii că trebuie să se prezinte la locul de muncă cu regularitate”, a anunţat purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid.

”Ele nu se vor confrunta cu niciun impediment în exercitarea atribuţiilor din partea Emiratului Islamic”, asigură reprezentantul noii puteri.

Leave a reply