duminică, octombrie 17

Talibanii interzic raderea bărbilor

0
183

Talibanii interzic raderea sau tunderea bărbii. Bărbații care vor încalca noua lege vor fi pedepsiți în acord cu legea islamică Sharia.

Deocamdată, în Afganistan, legea care interzice raderea bărbii a intrat în vigoare în provincia Helmand. Autoritatea care a emis ordinul poartă numele de ministerul Virtuților și Viciilor, înlocuind vechiul minister al Femeilor, ce avea scopul emancipării femeii afgane, în timpul ocupației SUA.


Ironic, proaspătul instalat guvern taliban de la Kabul a transformat unul dintre ministerele cheie în demersul democratizării țării, cel al Femeii, într-unul de-a dreptul orwellian, al Virtuților și Viciilor. Noul minister asigură implementarea și respectarea legii islamice Sharia în Afganistan. Țara se numește acum și Emirat islamic.

Printre primele ordine emise de noul minister se numără și cel al interzicerii bărbieririi sau tunderii bărbii. Legea se aplică și frizerilor ce ar îndrăzni să-și satisfacă clienții dornici de igienă facială.

Democrația apune în Afganistan. Afganii își iau adio de la viața normală, într-o societate liberă și democratică. După retragerea NATO, în urmă cu o lună, țara e condusă de talibani. Noul guvern este format exclusiv din bărbați, dintre care unii sunt căutați pentru terorism internațional.

Paul Palencsar, jurnalist și teolog

Leave a reply