Talibanii îi caută pe cei care s-au convertit la creștinism

0
565

Soarta comunității creștine din Afganistan, între 10 și 12.000 de suflete, e sub semnul întrebării după venirea la putere a regimului taliban, care promovează Islamul radical, scrie site-ul american The Hill, citat de Aktual24.ro.

Situația creștinilor afgani e foarte complicată. Există temerea întemeiată că talibanii îi vor vâna, pentru a-i pedepsi exemplar pentru gestul lor de a renunța la mahomedanism pentru creștinism. Sunt deja informații că se efectuează asasinate în rândurile comunității creștine, dar și ale altor minorități. Celor capturați li se verifică telefoanele și, dacă au aplicații sau PDF-uri care au legături cu creștinismul, sunt executați.

Noul regim de la Kabul a dat publicității un plan de “eradicare a ignoranței religioase”. Dincolo de formulările ambigue sau diplomate ale documentului, acesta se traduce în practică prin luarea femeilor și fetelor de alte religii ca sclave sexuale. Băieții sunt încorporați și îndoctrinați, ca să servească drept soldați.

Persoane de religie creștină spun că primesc pe telefoanele mobile SMS-uri cu mesaje precum: „Știm unde sunteți și ce faceți”.

Pentru acești oameni, dintre care unii s-au închis în case, iar alții au fugit în pustietate, sunt puține opțiuni. Pe ei, americanii nu-i vor “extrage” din Afganistan. Cei mai mulți nu au nici măcar pașapoarte, scrie publicația americană. Fără documente de acest fel, plecarea din Afganistan sau primirea lor în SUA sau Europa este aproape imposibilă.

Se caută soluții la nivel guvernamental în Uniunea Europeană pentru grupurile în pericol din Afganistan, dar timpul trece și acești oameni nu mai au foarte mult la dispoziție.

Leave a reply