Tabăra Cîțu și-ar fi împărțit deja funcțiile din PNL

0
440

Prim-vicepreședinții PNL vor fi Rareș Bogdan, Iulian Dumitrescu, Gheorghe Flutur și Lucian Bode, în cazul în care premierul Florin Cîțu va câștiga funcția de președinte al partidului la Congresul din 25 septembrie, afirmă sursele News.ro.

Conform aceluiași site de știri, și Daniel Buda – omul lui Emil Boc – ar vrea să obțină un loc de prim-vicepreședinte.


Comparativ cu actuala organigramă a PNL, ar fi vorba de două schimbări importante, Raluca Turcan și Mircea Hava urmând să fie scoși “din schemă”. În cazul europarlamentarului Hava, fost primar al municipiului Alba-Iulia, situația era previzibilă. El este un susținător al lui Ludovic Orban – contracandidatul lui Cîțu la președinția PNL – și la începutul lunii august a fost învins în filiala Alba de fostul său partener politic Ion Dumitrel, cum în tabăra premierului.

Surpriza vine în cazul Ralucăi Turcan. Aceasta e o fidelă a președintelui Klaus Iohannis, îl susține pe Florin Cîțu și ocupă postul de ministru al Muncii în actualul Guvern. Turcan e și prim-vicepreședinte al PNL în acest moment – post pe care ar urma să-l piardă.

Sursele News.ro mai afirmă că Raluca Turcan ar urma să fie “epurată” și din Guvern. Pentru postul său sunt vizați alți doi fideli ai lui Cîțu: deputatul Robert Sighiartău (actualul secretar general al PNL) sau Cătălin Boboc (în prezent, secretar de stat în același minister).

Leave a reply