Susținere pentru ministrul Vlad Voiculescu de la partenerii din coaliție. Care sunt opiniile lui Dacian Cioloș și ale Violetei Alexandru despre ministrul Sănătății

1
872

Vlad Voiculescu este atacat pentru publicarea datelor referitoare la vaccinare, scrie Dacian Cioloș, pe contul facebook

“Demersul său este un gest de normalitate. Știm cu toții că una dintre problemele majore ale României este lipsa de încredere a cetățenilor faţă de autoritățile publice. Transparența nu e un moft, este unul dintre fundamentele pe care trebuie să reconstruim încrederea cetățenilor în stat. Vlad Voiculescu are toată susținerea mea în ceea ce privește luarea unor astfel de decizii”, incheie postarea liderul PLUS.
Nu este disponibilă nicio descriere.

La fel, fostul ministru al Muncii, liderul PNL Bucureşti Violeta Alexandru, afirmă că “nu este nicio problemă cu publicarea datelor despre vaccinare, acestea fiind date statistice.

 

”Ştiu ce tactică are sistemul public, mai ales cel militarizat, să te «împacheteze», ce antrenament are să te lase să crezi că tu conduci până când ajungi să vorbeşti şi tu limba lui «nu se poate»”, a afirmat Violeta Alexandru”, conform adevarul.ro

 

undefined

Violeta Alexandru, foto:  financialintelligence.ro

Reamintim faptul că luni, prim-ministrul Florin Cîţu a anunţat că vor fi făcute verificări dacă Ministerul Sănătăţii a respectat legislaţia atunci când a publicat date referitoare la pandemie, precizând că erau necesare mai multe avize.

În replică, ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu a precizat că date referitoare la numărul de teste ar fi trebuit să fie publicate cu mult timp înainte.   „Nu există date publice secrete”, a subliniat ministrul. Ulterior, el a revenit cu o postare pe Facebook, în care şi-a prezentat argumentele în favoarea prezentării acestora date, a precizat că nu există niciun conflict între el şi premier. ”Aştept să aflu şi eu pe cine am supărat şi, mai ales, de ce”, a conchis el.


Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, a declarat marţi, răspunzând unei întrebări cu privire la publicarea de către Ministerul Sănătăţii a unor date referitoare la vaccinare, că nu a făcut plângere, ci a făcut o informare la solicitarea premierului, legată de datele privitoare la vaccinare, modalitatea prin care sunt puse în mediul online şi ce informaţii sunt prezentate.

Gheorghiţă a aprecizat că toate datele care sunt publicate trebuie să fie validate, după ce se corectează eventuale erori care pot să apară în centrele de vaccinare. În caz contrar, consideră el, pot apărea ”interpretări eronate”.

Premierul Florin Cîţu a venit, marţi, cu o serie de precizări în legătură cu „ipoteticul control care s-ar putea face la Ministerul Sănătăţii”. Şeful Executivului a afirmat că este normal să fie făcute verificări cu privire la sesizările pe care le primeşte, indiferent de unde vin ele, iar informaţia conform căreia nu ar fi de acord cu publicarea numărului testelor din fiecare judeţ este una incorectă.

Buletin de Bucureşti a relatat marţi că datele oficiale publicate de ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, pe platforma oficială inaugurată pe 5 martie, scot la iveală un sistem paralel de vaccinare.

Pe lângă centrele oficiale de vaccinare, accesibile în platforma naţională şi pe care se fac programări, mai există încă de patru ori mai multe centre care nu apar pe platformă – de la spitale, la instituţii militare sau ale Ministerului Afacerilor Interne.

O situaţie făcută pe 5 zile, adică datele care sunt acum accesibile, arată că mai mult de 60% din vaccinări s-au făcut în afara centrelor de vaccinare din platforma oficială. Aproape 80% dintre centrele din Bucureşti nu apar pe platforma RoVaccinare.

Din 48 de centre, doar 11 sunt disponibile pentru programare pe platformă, în timp ce celelalte sunt fie cu circuit închis, fie blocate de Institutul de Sănătate Publică”, indica sursa citată.

sursa: adevarul.ro Foto: Cotidianul.ro

1 comment

Leave a reply