sâmbătă, ianuarie 29

Surse: Nicușor Dan i-a luat fața lui Firea pe ultima sută de metri. Dar orice vot contează încă!

1
1095

Ziua nu începuse bine. Normal, pe undeva: electoratul activ sau cel tânăr nu se trezește cu noaptea-n cap într-o zi de duminică. În prima parte a zilei, de regulă și potrivit experienței electorale din anii precedenți, votează în general publicul de vârsta a treia și mai mult în mediul rural.

În București, Gabriela Firea a contat mereu pe voturile unei importante părți a pensionarilor – așa a câștigat alegerile din 2016, deși cu ajutorul Opoziției de atunci, care nu a reușit desemnarea unui candidat comun.

De astă dată însă, Nicușor Dan (care și acum patru ani a luat un procent mare de voturi, în ciuda faptului că nu exista USR) are susținerea PNL și a USRPLUS.


Iar dacă nu apărea ”schizma” care a dus la eliminarea PMP din alianța Dreptei, azi n-ar mai fi avut nicio emoție în bătălia pentru îndepărtarea clanurilor PSD de la butoanele Bucureștiului.

Dar intrarea în cursă a lui Traian Băsescu a complicat lucrurile, pentru că votanții săi sunt tot din zona anti-PSD, iar altfel l-ar fi ștampilat pe Nicușor Dan.

Dan Barna și Dacian Cioloș, co-președinții viitoarei USRPLUS, au tras semnale de alarmă: votați!

De aceea, la orele amiezii situația era la limită, motiv pentru care liderii USRPLUS au simțit nevoia să intervină.

„E groasă. Haideți la Vot. O zi cât următorii patru ani”, a scris Barna pe Facebook.

Un îndemn similar are și Dacian Cioloș, președintele PLUS.

„Acum se decid următorii patru ani ai orașului tău. Acum mai poți să schimbi ceva. Cine vine acum la vot decide viitorul orașului și viitorul tău”, a scrie acesta

Cert e că, în jurul orei 18.00, situația s-a schimbat brusc, potrivit surselor USRPLUS cu care am intrat în dialog.

”Nicușor Dan a depășit-o abia acum pe Firea. Dar trendul este covârșitor în favoarea lui, Firea nu mai poate întoarce situația în favoarea sa indiferent ce armate de votanți ar scoate cu japca la urne. Practic, Nicușor se înderaptă în câștigător, dar lumea trebuie să continue să voteze, ca să nu apară surprize și demobilizare prematură. Oricum, scorul e încă strâns”, au declarat pentru LUMEALIBERA.ro surse citate.

La situația favorabilă candidatului susținut de PNL și USRPLUS a contribuit și starea de pandemie, care inevitabil i-a ținut în case în special pe unii dintre votanții de vârstă înaintată – de teama riscurilor coronavirus – ceea ce a dezavantajat-o pe Gabriela Firea, ai cărei votanți sunt preponderent de vârsta a treia.

În acest moment, mai rămâne o oră până la închiderea urnelor, iar orice vot contează. Cei care vor să mai dea o șansă Bucureștiului nu trebuie să renunțe nici dacă știu că sondajele îi sunt favorabile lui Nicușor Dan. 

VEZI ŞI:

Antena 3, pro-Băsescu, pro-Iohannis, pro-Nicușor Dan. Cum a creat Dan Voiculescu cel mai anti-PSD post TV

Votanții PSD, speriați de COVID! Număr mic de alegători peste 65 de ani. Nicușor Dan, avantajat

ALEGERI. Iohannis și Orban au ”furat” startul. De ce au votat președintele și premierul dis-de-dimineață?

Leave a reply