duminică, martie 26

Surse: Maia Sandu, ar pregăti remanierea guvernamentală

0
217

Întregul Cabinet de miniștri de la Chișinău a fost convocat la Președinție. Miniștrii, dar și deputati au mers la instituția prezidențială pentru o întrevedere cu șefa statului, după ce în presă au apărut mai multe zvonuri privind demisia actualului Guvern, potrivit TVR Moldova.

Astăzi, la ora 10.00, deputații din fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) au fost convocați la președinție, iar la ora 11.00 au venit rând pe rând și miniștrii din guvernul Gavrilița,  potrivit TVRinfo. Miniștrii au declarat că au fost convocați pentru discuții tehnice, nu știau dacă se va vorbi despre remaniere guvernamentală. Discuțiile au durat până la ora 12.00. La ieșire, mai mulți parlamentari PAS au declarat reporterului TVR Moldova că vor fi anunțate schimbări guvernamentale. anunțurile vor fi făcute de către cele două instituții, Guvernul și Președinția.

De altfel, Guvernul a anunțat că la ora 13.00 va fi un briefing de presă susținut de premierul Natalia Gavrilița. Potrivit informațiilor apărute în presa de la Chișinău, Gavrilița ar urma să își anunțe demisia.

Fracțiunea PAS a părăsit Președinția. Deputatul  Radu Marian a declarat reporterului TVR Moldova  că au avut o discuție cu președinta Maia Sandu despre schimbări guvernamentale care vor avea loc. Parlamentarul a evitat să precizeze dacă va fi demis întregul Guvern sau doar câțiva miniștri. „Urmează să fie organizate briefing-uri la Președinție și Guvern despre noile decizii, aproximativ într-o ora și jumătate, a confirmat Igor Talmazan, secretarul general al Guvernului.

Miniștrii au declarat că au fost convocați în ședință de consilierii prezidențiali pe domeniile lor de activitate.

Majoritatea au declarat înaintea ședinței la care au fost convocați că nu știu nimic despre remanieri sau chiar demiterea în corpore a Guvernului Gavrilița, a transmis de la fața locului  reporterul TVR Moldova.

Leave a reply