SURSE: Liberalii ar cauta un inlocuitor pentru Premier

0
523

Aceasta stire, inca in stadiu de zvon, ne-a parvenit pentru prima data sambata. Atunci nu am luat-o in seama. Dar, liberalii par ar lua în calcul, pentru prima oară, o guvernare fără premierul Florin Cîțu. Favorit să-l înlocuiască: Lucian Bode.

Lideri ai liberalilor ar fi discutat luni seara pentru prima oară, într-un cerc restrâns, posibilitatea de a renunța la premierul Florin Cîțu și de a-l numi în loc pe Lucian Bode, sustine ANTENA 3.ro

Planul ar fi unul destul de simplu: Florin Cîțu să fie menținut cu orice preț în funcția de premier până la Congresul de alegeri al partidului din 25 septembrie. După ce acesta va fi ales președintele PNL (dacă va fi ales!), el îi va lăsa locul în funcția de prim-ministru lui Lucian Bode.

Acesta ar avea mai multe atuuri: este omul Sistemului, e bine văzut de filialele din Ardeal, după Congres al deveni al doilea om din partid ca importanță și, în plus, e privit cu ochi buni de președintele Klaus Iohannis.

Alte două nume vehiculate, pretinde Antena3.ro, ar fi fost Iulian Dumitrescu – acesta nu vrea însă funcția și are prea puțină notorietate – și Rareș Bogdan, dar cel din urmă n-are priză la filialele din teritoriu.

Sambata, numele vehiculat, in cadrul taberei Citu ar fi fost cel al lui Lucian Isar.

Leave a reply