duminică, martie 26

SURE – planul Europei pentru şomeri şi firme afectate de pandemie. Credite de 100 de miliarde de euro pentru ţările UE

Comisia Europeană salută acordul încheiat între statele membre în cadrul Consiliului European cu privire la regulamentul de instituire a unui instrument european de sprijin temporar pentru atenuarea riscurilor de șomaj într-o situație de urgență (SURE)

Decizia de astăzi reprezintă un pas important în lupta comună a UE împotriva consecințelor socio-economice ale pandemiei de coronavirus.

Sprijinul financiar acordat statelor membre în cadrul SURE va deveni disponibil odată ce toate statele membre își vor fi asumat și vor fi semnat în mod voluntar acorduri de garantare cu Comisia Europeană.
Apoi, inițiativa SURE va deveni operațională, iar UE va fi în măsură să sprijine statele membre în ceea ce privește protejarea locurilor de muncă și a lucrătorilor afectați de pandemia de coronavirus prin acordarea de împrumuturi în valoare de până la 100 de miliarde de euro în condiții avantajoase.

Aceste împrumuturi vor contribui la finanțarea programelor de lucru cu normă redusă ale statelor membre și a altor măsuri similare, precum și a unor măsuri de sănătate auxiliare la locul de muncă, instituite pentru a se asigura că lucrătorii și persoanele care desfășoară o activitate independentă continuă să primească un venit adecvat, iar întreprinderile își mențin personalul și se asigură că acesta poate lucra într-un mediu sigur.

„Prin protejarea capacității de producție a economiilor noastre, SURE va contribui, de asemenea, la o redresare mai rapidă și completă odată ce urgența sanitară va fi depășită”, anunţă Comisia UE, într-un comunicat de presă.

VEZI ŞI:

Christine Lagarde (BCE): „Ne confruntăm cu un şoc necunoscut în timpuri de pace”

Aici, Rusia TV! Cine e NAŞUL balamucului din Piaţa Victoriei? „Patrioţii” sparanghelului şi ai CIP-ului din fundul minţii

 

Leave a reply