miercuri, septembrie 28

Summit-ul de la Madrid: Sánchez cere NATO să apere „fiecare centimetru de teritoriu aliat”

0
141

Madrid găzduiește săptămâna aceasta Summitul NATO. O face într-un moment „cheie” pentru Alianța Atlantică – după cum a subliniat secretarul general al acesteia, Jens Stoltenberg -, în contextul războiului din Ucraina, tensiuni cu Moscova și aderarea Finlandei și Suediei. La congregație participă delegații din 40 de țări și 5.000 de participanți.

Capitala Spaniei, care este epicentrul politicii mondiale în această săptămână, este protejată de cel mai mare dispozitiv al poliției din ultimii ani din Spania: aproximativ 10.000 de membri ai Forțelor și Corpurilor Securității Statului, pe lângă supravegherea spațiului aerian de către Forțele Armate și colaborarea Centrului Național de Informații (CNI) pentru evitarea oricărei breșe de securitate, potrivit vozpopuli.com.

Summitul va începe oficial miercuri, 29 și va continua joi, 30, dar o agendă intensă începe această marți marcată de sosirea liderilor mondiali și a lui Jens Stoltenberg însuși. Astăzi, președintele Statelor Unite, Joe Biden, va ateriza și el în Spania, întâlnindu-se cu Pedro Sánchez la Moncloa, în ceea ce va fi prima sa întâlnire bilaterală de când a ocupat Casa Albă. Președintele SUA se va întâlni ulterior cu Felipe al VI-lea la Zarzuela.

Leave a reply