miercuri, septembrie 28

SUA, record de vaccinări într-o zi. În 10 zile, cât toată populația României!

0
879

Statele Unite au injectat mai mult de două milioane de vaccinuri într-o singură zi, un record nu doar peste Ocean, ci și la nivel planetar!

S-a întâmplat sâmbătă, 6 februarie 2020,  o zi care va rămâne în istorie, dar nu se știe dacă pentru mult timp, potrivit agenției Bloomberg.

În ritmul acesta, SUA vor vaccina în 10 zile o populație de dimensiunea actuală a României, fără a-i pune la socoteală pe românii plecați din țară.

În ultimele șapte zile, SUA a administrat 1,43 milioane de doze zilnice, acesta fiind un ritm foarte bun pentru a realiza planul promis de președintele Joe Biden: 100 de milioane de imunizări în 100 de zile.

SUA au folosit masiv antidotul produs de companiile Pfizer și Moderna, vaccinul pe baza de ARM-messenger creat după tehnologia genetică.

Un studiu care va fi lansat luni, realizat în comun de Witwatersrand din Africa de Sud și Universitatea britanică din Oxford concluzionează că vaccinul dezvoltat de aceasta din urmă împreună cu compania farmaceutică AstraZeneca nu este eficient împotriva cazurilor ușoare și moderate ale tulpinii 501Y.V2, identificată pentru prima dată în Africa de Sud, așa cum a anunțat ziarul Financial Times duminică.

Într-adevăr, Uniunea Europeană a început să primească primele doze de AstraZeneca sâmbătă.

196.800 de flacoane au sosit în Spania ieri după-amiază, la o zi după ce utilizarea lor a fost autorizată în țară pentru grupa de vârstă cuprinsă între 18 și 55 de ani.

Până în prezent, Spania a administrat deja aproape două milioane de doze (de la Pfizer și Moderna) de când a început campania de imunizare, la sfârșitul lunii decembrie.

Duminica aceasta, Catalunya înregistrează 684 de pacienți internați la Terapie Intensivă, care este a patra zi consecutivă de scădere a incidenței cazurilor grave. Sâmbătă, nouă comunități autonome au raportat scăderi în unitățile lor de terapie intensivă.

Leave a reply