luni, septembrie 27

SUA: Pentagonul a discutat cu armata chineză

0
56

Un înalt oficial al Pentagonului a purtat discuţii cu armata chineză pentru prima dată după ce Joe Biden a preluat funcţia de preşedinte al SUA în ianuarie convorbirea concentrându-se pe gestionarea riscurilor, a declarat vineri un oficial american pentru Reuters.

Contracararea Chinei se află de mai mulţi ani în centrul politicii de securitate naţională a SUA, iar administraţia Biden a descris rivalitatea cu Beijingul drept “cel mai mare test geopolitic” al acestui secol.


Relaţiile dintre China şi SUA au devenit din ce în ce mai tensionate, cele mai mari două economii ale lumii având poziţii divergente pe multe dosare, de la Taiwan şi drepturile omului, până la Marea Chinei de Sud.

Michael Chase, asistent adjunct pentru China al secretarului apărării, a discutat săptămâna trecută cu generalul-maior chinez Huang Xueping, director adjunct al Biroului pentru cooperarea militară internaţională din cadrul Armatei Populare de Eliberare.

Au folosit astăzi legătura telefonică de apărare SUA-RPC pentru o conferinţă video în condiţii de securitate”,a declarat oficialul SUA, sub condiţia anonimatului.

Leave a reply