miercuri, septembrie 27

SUA: O nouă generaţie de politicieni

0
1007

Secretarul de stat al transporturilor în administrația Biden, Pete Buttigieg (foto dreapta) și soțul său Chasten au anunțat sâmbătă nașterea fiilor lor, un băiat și o fată, anunță CNN.

„Chasten și cu mine suntem mai mult decât recunoscători pentru toate mesajele pe care le-am primit de când am anunțat că suntem părinți”, a postat secretarul cabinetului președintelui Joe Biden pe rețelele de socializare. „Suntem încântați să îi primim pe Penelope Rose și Joseph August Buttigieg în familia noastră”, a mai scris acesta pe Twitter.

Buttigieg a povestit luna trecută că el și Chasten, fost profesor, au devenit părinți pentru prima dată. „Procesul nu s-a încheiat încă și suntem recunoscători pentru dragostea, sprijinul și respectul pentru încrederea care ni s-a oferit”, a împărtășit el la acea vreme, adăugând că își doreau să-și dezvolte familia de ceva timp .

Cuplul, căsătorit din 2018, a încercat să adopte în urmă cu un an, a relatat The Washington Post în iulie.

  • Fost candidat la președinție

Tânărul politician a studiat la Harvard și apoi la Oxford, a fost ofițer de informații în cadrul Corpului Rezerviștilor Forțelor Navale Americane, a lucrat pentru o perioadă la firma de consultanță McKinsey & Company și a fost timp de două mandate primar al orașului său natal, South Bend. Buttigieg a fost primul politician homosexual asumat care a inițiat o campanie majoră pentru președinția SUA și era văzut ca primul primar cu șanse de a ajunge direct președinte, fără a ocupa între timp alte funcții publice semnificative.

Funcția pe care i-o oferă acum Joe Biden în administrația sa ar putea fi ocazia de a căpăta experiență și ar putea fi o bună trambulină pentru a candida din nou la președinție.

Leave a reply