sâmbătă, iulie 20

Stroe propune delimitarea partidelor de AUR printr-un declaraţie comună a Parlamentului

Purtătorul de cuvânt al liberalilor, Ionuț Stroe, propune delimitarea partidelor parlamentare de AUR, printr-un „gest politic ferm, o declaraţie comună a Parlamentului”, care să condamne modul de acţiune al AUR şi „să exprime caracterul extremist al formațiunii politice”. 

„Din punctul meu de vedere, partidele democratice ar trebui să se delimiteze total de acest partid toxic numit AUR. Nu este vorba doar de ceea ce s-a întâmplat ieri, este vorba despre un bulgăre de agresivitate pe care acest partid îl creşte în România, sperând să destabilizeze toate instituţiile care apără democraţia, a transmis purtătorul de cuvânt al PNL, potrivit News.

Potrivit liberalului, „de aceea, mediul politic ar trebui să reacţioneze unitar”.

„Noi, ca parlamentari, nu avem alte pârghii decât cele prevăzute de regulamentele noastre. De aceea, cred că o primă formă de delimitare ar fi un gest politic ferm, o declaraţie comună a Parlamentului, adoptată în camerele reunite, care să condamne modul de acţiune al AUR, să oficializeze această delimitare şi să exprime, clar, caracterul extremist al AUR”, a mai susținut Ionuț Stroe.

Ariadna Cîrligeanu, fost secretar general al organizaţiei de tineret a AUR, în prezent șef al aceleiași organizații, potrivit informațiilor publice, a încercat să intre în Parlament cu patru gloanţe, despre care ar fi declarat că sunt suveniruri, informează adevarul.

Ca urmare a incidentului de securitate, femeia a fost dusă la secţia 17 pentru verificări. AUR a cerut autorităţilor să lămurească situaţia şi a acuzat acţiuni de manipulare din partea Puterii.

Incidentul a coincis un un protest spontan organizat de AUR în curtea Parlamentului, iar într-o postare pe Facebook de miercuri dimineață îşi anunţa participarea la manifestaţie.

„Azi la ora 08:00 cu toţii la Parlament. NU NE VINDEȚI ȚARA, CIOCOILOR! Nu vă lăsăm! Azi toate drumurile duc la București”, este mesajul postat de tânără pe reţeaua de socializare.

Președintele AUR a acuzat în cadrul unei conferințe de presă că partidul său ar putea fi ținta unor înscenări, formațiunea politică fiind principalul partid de Opoziție.

Fiind întrebat cu privire la comportamentul manifestanților din curtea Parlamentului, inclusiv a parlamentarilor AUR și incidentele în care au fost implicați, șeful formațiunii politice a susținut că „oamenii sunt foarte nemulțumiți, din ce in ce mai mulți români sunt nervoși pe clasa politică”, fiind de părere că portretizarea partidului său în unul extremist este o greșeală și o afirmație falsă.

Leave a reply