Stroe: „Fermierii pot fi ajutați cu măsuri inteligente, nu cu sloganuri sau măsuri radicale”

0
352

Purtătorul de cuvânt al PNL a anunțat, într-o postare pe Facebook, că peste 15 zile fermierii români afectați de tranzitul cerealelor ucrainene vor putea depune actele pentru ajutorul de la Guvern, cei 20 de milioane de euro.

„Ca urmare a intervenției premierului la Bruxelles, banii sunt deja disponibili, pentru că am ales să dialogăm cu Comisia Europeană, în loc să ne auto-izolăm. În plus, va exista și un al doilea pachet de bani europeni pentru agricultori, dublu ca valoare, de 100 de milioane de euro – din care România va putea să obțină o sumă importantă”, a transmis Ionuț Stroe, într-o postare pe Facebook.

Potrivit acestuia, poziția guvernului și a PNL a fost una corectă. Ionuț Stroe a punctat că banii europeni se obțin prin abordări europene, iar ministrul Daea trebuie să „continue pe această linie a dialogului și pe strategia care a dat roade din partea României”.

Totodată, Ionuț Stroe a punctat că România se află în Uniunea Europeană și trebuie să beneficieze „la maxim de  solidaritatea pieței comune”, scrie adevarul.

Țările care au încercat să-și închidă granițele cu Ucraina și să acționeze singure, individual, vor pierde banii sau vor trebui să revină la o poziție comună, europeană. Orice formulă în care încercăm să ne auto-izolăm prin măsuri populiste, dar goale de conținut, este perdantă”, a precizat purtătorul de cuvânt al PNL.

Leave a reply