Stroe: „Calendarul pe legile Educației rămâne cel agreat în Coaliție”

0
44

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, susține nu va avea loc o schimbare a calendarului privind adoptarea legilor Educației, după ce Vasile Dîncu a solicitat debateri pe un termen mai lung.

Deputatul PNL a venit cu un răspuns privind parcursul legilor Educației, după ce Vasile Dîncu a anunțat, inclusiv printr-un mesaj pe Facebook, faptul că a solicitat liderului PSD ca în Coaliție să se stabilească o amânare a negocierilor pe forma finală a acestor acte normative.

„Calendarul pe legile Educației rămâne cel agreat în Coaliție. Rămâne stabilit ce am discutat anterior”, a declarat pentru adevărul Ionuț Stroe, referindu-se la poziția PNL pe această temă.

Referitor la punctul de vedere al lui Vasile Dîncu, Stroe a precizat: „E o poziție individuală a lui domnului Dîncu, pe care nu o înțelegem. Ea nu este în concordanță cu ce s-a spus în cadrul Coaliției, unde PSD a fost de acord cu calendarul”.

Purtătorul de cuvânt al PNL a subliniat că nu vor fi probleme cu termenele privind legile Educației: „Legile Educației își urmează parcursul, vor fi dezbătute în fiecare partid, între experți,  apoi între partidele Coaliției, urmează avizarea la nivel de ministere și adoptarea către Guvern. Apoi, o să ajungă la Parlament”, a completat deputatul PNL.

Există consens în Coaliție” a conchis Ionuț Stroe, pe tema pregătirii legilor Educației.

Premierul a cerut, la ședința Coaliției din 10 ianuarie, dezbateri de o lună pe legile Educației în Parlament, nu înainte de a trece prin filtrul specialiștilor din partide, fiind refuzată varianta angajării răspunderii Guvernului.

Potrivit informațiilor adevărul, la Parlament ar urma să ajunge proiectele de lege în jur de 15 februarie. Până la 1 februarie ar urma să fie făcute ultimele adăugiri, în urma unei consultări cu specialiști din formațiunile Coaliției.

Leave a reply