Strategie post-Covid pentru conservarea naturii

1
1168

Opriți comerțul ilegal cu animale sălbatice: răspunsul prevede pașii următori pentru a ajuta la protejarea faunei sălbatice și pentru a preveni viitoarele pandemii.

O strategie revoluționară care stabilește cum trebuie să răspundă conservatorii naturii la pandemia globală a fost dezbătută în cadrul summit-ului internațional convocat, la sfârşitul lunii septembrie, pe fondul celei de-a 75-a reuniuni a Adunării Generale a Națiunilor Unite.

Space for Giants, organizația caritabilă de conservare care este parteneriată cu The Independent în cadrul campaniei Stop The Illegal Wildlife Trade, a anunțat primul plan de acest gen într-o sesiune plenară a Summit-ului anual Concordia 2020. La eveniment au participat conservatori, oameni de știință și ONG-uri din întreaga lume.

Dr. Max Graham, fondatorul și CEO-ul Space for Giants, a declarat că „criza Covid a făcut clară amploarea riscului prezentat umanității de comerțul ilegal cu animale sălbatice.”

Dar ceea ce este evident acum este că, dacă nu abordăm comerțul ilegal, următoarea pandemie ar putea fi chiar după colț. Pentru a aborda această problemă, odată pentru totdeauna, am lansat răspunsul nostru Covid pentru conservarea naturii.”

Sesiunea a făcut parte din campania The Independent’s Stop the Illegal Wildlife Trade, care a fost lansată pentru a căuta un efort internațional de combatere a braconajului și a comerțului ilegal cu animale sălbatice.

Doctorului Graham i s-au alăturat onorabilul lord William Hague, fost secretar de externe britanic, dr. Gladys Kalema-Zikusoka, fondatorul ONG Conservation Through Public Health și profesorul Lee White CBE, ministrul apei, pădurilor, mării și mediului pentru Republica Gaboneză .

Răspunsul Covid Space for Giants pentru conservarea naturii prezintă pașii următori care trebuie luați pentru a ajuta la protejarea faunei sălbatice și prevenirea unei viitoare pandemii.

Acțiunile includ lobby-ul liderilor pentru combaterea comerțului ilegal cu animale sălbatice, crearea unui factor de descurajare major pentru criminalitatea faunei sălbatice în țările sursă și de destinație și generarea de venituri pentru protejarea și gestionarea ecosistemelor naturale, deoarece multe au fost afectate puternic de oprirea bruscă a veniturilor din turism .

Pentru prima dată, strategia clarifică modul în care publicul larg la nivel global poate sprijini ceea ce este vital de făcut pentru a proteja lumea naturală.

Dr. Graham a adăugat: „Există o lacună uriașă de finanțare care trebuie completată. Trebuie să păstrăm valoarea zonelor de conservare iconice care sunt atât de critice pentru viitorul vieții, inclusiv a noastră. Acestea trebuie protejate pentru a se asigura că toată munca depusă deja nu este anulată.

VEZI ŞI:

Specialiştii avertizează că rechinii pot fi victime masive ale COVID-19

Homo neanderthalensis au avut creierul mai mare decât cel al oamenilor moderni

COVID-19 dăunează ADN-ului spermei și reduce fertilitatea

1 comment

Leave a reply