sâmbătă, iulie 20

Stelian Ion: ”Viitorii procurori-șefi să nu doarmă pe dosare”

0
362

Puterea actuală ar putea folosi viitorii procurori-șefi pentru a ghida anumite dosare importante, ca să-și protejeze clientela politică, declară la RFI deputatul USR Stelian Ion, fost ministru al Justiției.

Ministrul Justiției a lansat procedura de selecție a procurorilor-șefi de la Parchetul General, DNA și DIICOT.

Stelian Ion spune că ”miza acestui demers este ca în principal domnul Iohannis să decidă în această perioadă cu privire la aceste numiri ale procurorilor de rang înalt, după ce procurorii de rang înalt care aveau deja multe puteri au primit prin noile legi ale justiției promovate de Cătălin Predoiu puteri exorbitante, aș spune”.

Fostul ministru USR al Justiției crede că Puterea actuală ”e posibil să-și dorească să folosească acești procurori de rang înalt pentru a ghida anumite dosare importante, pentru a-și proteja clientela politică supusă unui risc important în această perioadă când se cheltuie miliarde de euro, mai ales din bani europeni și foarte mulți bani din bugetul de stat, au interesul să aibă o astfel de centură de siguranță, pentru a nu fi deranjați de anchete pe care le consideră inoportune. Mai îngrijorător ar fi să încerce să folosească aceste funcții publice până la urmă în scopul de a suprima Opoziția”.

Stelian Ion speră ca viitorii procurori-șefi să fie activi: ”Trebuie să fie procurori foarte bine pregătiți, foarte serioși și motivați, în primul rând, nu să vină să doarmă pe dosare”.

Leave a reply