„Statele UE să se pregătească pentru noul val de COVID-19”, este avertizarea Comisarului european pentru sănătate

0
516

Statele membre ale Uniunii Europene ar trebui să înceapă să se pregătească acum pentru un nou val al pandemiei de COVID-19 la toamnă şi iarnă, a declarat luni comisarul european pentru Sănătate şi Siguranţa Alimentară, Stella Kyriakides. Ea a avertizat că focarele s-au înmulțit „îngrijorător”, scrie Reuters, citat de digi24.

Oficialul european a atras atenţia de asemenea că nu este loc de relaxare şi că pandemia nu s-a terminat.

„Din păcate, pandemia a arătat o creştere îngrijorătoare a infectărilor în unele ţări”, a afirmat Stella Kyriakides la postul public de radio din Cipru, ţara sa natală.

„În ultimele două luni ne-am pregătit pentru toamnă şi iarnă, pe deplin conştienţi că următorul val pandemic nu poate şi nu ar trebui să apese şi mai mult asupra economiilor şi societăţilor noastre, în special într-un moment în care ele sunt deja afectate de războiul şi de invazia din Ucraina, precum şi de inflaţie”, a adăugat ea, citată de Agerpres.

Stella Kyriakides a spus că executivul comunitar a cerut statelor membre să accelereze vaccinarea cu booster a persoanelor de peste 60 de ani şi a grupurilor vulnerabile.

„Aceste luni ar trebuie să fie luni de pregătire, pentru ca sistemele noastre de sănătate să fie pregătite pentru posibile noi valuri care, de exemplu, s-ar putea combina cu gripa de sezon”, a mai afirmat comisarul european.

Leave a reply