miercuri, decembrie 8

Starețul Efrem îndeamnă la vaccinare anti-Covid

0
395

Arhimandritul Efrem, starețul mănăstirii Vatoped din Athos, îndeamnă la vaccinare anti-Covid. El însuși a fost infectat cu Coronavirus, fiind internat timp de peste trei luni, din care o lună și jumătate la ATI.

Starețul Efrem, al mânăstirii Vatoped, la revenirea acasă, după ieșirea din spital. Sursa foto: Google

După peste trei luni de spitalizare din cauza Covid, starețul Efrem, al mânăstirii Vatoped, Athos, s-a întors acasă. Au fost momente în care se credea că starețul va muri, atât de gravă a fost starea sa la ATI.


Acum, starețul s-a întors la Vatoped și-i îndeamnă pe călugării atoniți să se vaccineze anti-Covid, spunând că știința este darul lui Dumnezeu. Până la urmă, datorită științei medicale starețul e încă în viață.

Călugări ai mănăstirii Vatoped, așteptându-l pe starețul Efrem, la revenirea acestuia în Athos. Sursa foto: Google

Mulți dintre ortodocșii care-l venerau pe starețul Efrem înainte de infectarea sa, acum, i-au devenit dușmani fățiș, acuzându-l de lepădare de Hristos. Vina? Acesta promovează vaccinarea. Nu contează că omul era să moară în chinuri inimaginabile. Necazul lor e că starețul nu confirmă teoriile conspirației negaționiste, în care Covid nu există, iar vaccinul e serul apocaliptic al diavolului.

Cam atât cu iubirea creștină, dragostea de aproapele, cu prețuirea pentru persoana și discernământul părintelui Efrem, starețul uneia dintre cele mai cunoscute mănăstiri ortodoxe ale lumii.

Unde e iubirea față de om și suferința sa, pentru care Iisus s-a așezat pe cruce, o cruce pe care și-o fac, pios, toți șoșocarii lumii? Din păcate, pentru unii, creștinismul rămâne doar o poleială sub care colcăie egoismul unor spirite mici și meschine.

Paul Palencsar, jurnalist și teolog

Leave a reply