sâmbătă, februarie 4

Spital cu 1.000 de locuri, gata în 5 luni, cu buget de 100 de milioane de euro

3
2926

În timp ce în România aproape că nu mai există locuri la Terapie Intensivă, în alte țări puternic lovite de primul val al pandemiei răsar spitale noi, de mare capacitate, ridicate rapid și cu toate dotările necesare.

În mai puțin de cinci luni, Spania a construit la Madrid spital cu peste 1.000 de paturi, bugetul cheltuit de administraţie depășind 100 de milioane de euro.

Circa 1.300 de muncitori au lucrat fără oprire, începând din luna iulie, ca să termine șantierul înainte de sosirea iernii.

Este surprinzător ritmul în care se face construcţia noului spital din Madrid, <Infirmiera Isabel Zendal>. Asta se petrece datorită celor 1.350 de muncitori care lucrează 24 de ore fără pauză pentru ca madrilenii şi spaniolii să se bucure de serviciile unui nou spital public în Madrid”, a declarat Isabel Díaz Ayuso, preşedintele regiunii Madrid, citată de RFI.

Isabel Díaz Ayuso

Noul spitalul va avea 80.000 de metri pătraţi şi va fi constituit din trei pavilioane cu aproximativ 340 de paturi fiecare.

Unitatea medicală va avea si un depozit de 8.000 de metri pătraţi, care va conţine rezervele de medicamente.

Va fi organizat pe module, cu control de infirmerie şi cu 48 de paturi ATI. De asemenea, are un depozit sanitar de 12 metri înălţime, care va fi gestionat cu roboţi specializați:

Va fi destinat în primul rând urgenţelor, dar şi în caz de pandemie, virus şi tot ceea ce se poate întâmpla. Aşa că eu cred că este un mesaj foarte bun, pentru că acest proiect este Marca Spania. Se vede cum inginerii şi arhitecţii noştri sunt cei mai buni atunci când sunt la muncă”, a mai spus șefa regiunii madrilene.

Autorităţile au început deja să angajeze personalul medical şi în primă fază se vor pune la dispoziţie 240 de paturi.

Capitala Spaniei are deja 8 spitale mari, dar primul val al pandemiei a blocat asistenţa sanitară în toate.

Tot administraţia din Madrid a cheltuit şi 14 milioane de euro ca să facă reparaţii în spitalele vechi şi să cumpere aparatură medicală inclusiv pentru cele mai noi unități sanitare.

VEZI ŞI:

Cine este medicul care va coordona campania de vaccinare anti-COVID din România

Iohannis, atac furibund la ”baronii roșii” de la PSD – cauza principală a tragediilor de tip Piatra Neamț

Iohannis îi taie pofta baroanei Olguța Vasilescu cu târgul de Crăciun din Craiova

Leave a reply