News ALERT. Speriat, Trump face apel la încetarea violențelor pe care el le-a încurajat, imediat după ce a fost pus sub acuzare în Congres

0
607

După ce Camera Reprezentanților a votat 232 împotriva 197 pentru a-l acuza – cu sprijinul a 10 republicani – Trump a lansat o declarație video care nu menționează nimic despre punea sa sub acuzare prin impeachment, dar face un repetat apel la încetarea violențelor.

Congresul SUA a început miercuri dimineaţa dezbaterile cu privire la punerea sub acuzare a preşedintelui în exerciţiu Donald Trump, acuzat că a încurajat asaltul asupra Capitolului la Washington care s-a soldat cu cinci morţi.

“Niciun adevărat susținător al meu nu ar putea să susțină vreodată violența politică. Niciun adevărat susținător al meu nu ar putea vreodată să nu respecte respectarea legii sau marele nostru drapel american“, a spus el din Biroul Oval.

“Acum cer tuturor celor care au crezut vreodată în agenda noastră să se gândească la modalități de a ușura tensiunile, de a calma temperamentele și de a ajuta la promovarea păcii în țara noastră”, a spus el, citat de CNN.

La sfârșitul spotului, care a fost înregistrat de Casa Albă și nu de camerele de televiziune independente, Trump a denunțat ceea ce a numit „asaltul fără precedent al liberei exprimări pe care l-am văzut în ultimele zile”.

„Ceea ce este nevoie acum este ca noi să ne ascultăm unii pe alții, nu să ne atacăm reciproc”.

Trump a emis o declarație prin intermediul Casei Albe după-amiaza în care a insistat că „nu trebuie să existe NICI o violență, NICI încălcare a legii și NICI vandalism de niciun fel”.

Un consilier de la Casa Albă a spus „toată lumea este supărată pe toată lumea” în interiorul Casei Albe, președintele fiind supărat deoarece crede că oamenii nu-l apără suficient.

„Este în modul de autocompătimire”, a spus sursa, citată de CNN.

Punctul de vedere printre mulți apropiați ai lui Trump este că „acțiunile sale au condus aici, nimeni altcineva”, adăugând: „a instigat o mulțime să ajungă la clădirea Capitolului pentru a opri oficializarea lui Biden ca președinte”.

Astăzi, președintele a fost lăsat să se descurce singur la Casa Albă, lansând o declarație dată pentru prima dată la Fox News, denunțând violențe suplimentare, urmată de un videoclip de cinci minute care a dat un ton foarte diferit față de primul său mesaj după atac.

Mulți angajați ai Casei Albe au părăsit sau au demisionat după atacul Capitoliului, inclusiv confidentul lui Trump, Hope Hicks.

“El este singur, nu mai are foarte mulți oameni cu care să schimbe idei; ori de câte ori se întâmplă acest lucru, ajunge la cele mai rele instincte ale sale. Acum că Twitter nu este disponibil, doar Dumnezeu știe care va fi ieșirea”, a spus sursa.

Una dintre surse a menționat, de asemenea, că Trump intenționa să-i ofere mâine antrenorului principal al New England Patriots, Bill Belichick, medalia de onoare, dar Belichick a refuzat. Anunțarea unor noi grațieri ar putea înlocui acest rateu de imagine.

VEZI ŞI:

Fana lui Trump, terapeută școlară, arestată pentru violențele de la Capitoliu. Făcea poze cu cei așezați pe scaunul vicepreședintelui

News ALERT. Speriat, Trump face apel la încetarea violențelor pe care el le-a încurajat, imediat după ce a fost pus sub acuzare în Congres

Nu Trump e de vină!

Leave a reply