Spania, ZERO morţi, Franţa – 54, Italia – 65. Carantina a salvat 3 milioane de vieţi în 11 ţări din Europa
După ce a plătit un tribut dur pandemiei (27.136 de morţi în total), Spania a văzut luni un nou semn bun pe calea către a pune sub control expansiunea coronavirusului.
Autorităţile sanitare de la Madrid au anunţat că nu a fost înregistrat NICIUN decedat în ultimele 24 de ore din cauza coronavirus!
În total pe ultimele 7 zile, au fost înregistrate 56 de decese, din care însă 31 sunt doar în regiunea capitalei Madrid. 11 mari regiuni ale ţării nu au raportat niciun deces în ultima săptămână.
De asemenea, au fost confirmate doar 48 de cazuri noi diagnosticate prin teste PCR, jumătate faţă de o zi înainte când au fost raportate 102 de noi cazuri pozitive.
„Evoluția epidemiei este foarte favorabilă”, a declarat Fernando Simón (alăturat), directorul Centrului pentru Coordonarea Urgențelor în Sănătate, dar a avertizat că „transmisia continuă să existe”. „Mai avem mici focare, localizate din fericire”, a spus el. 52% dintre spanioli sunt începând de luni, în faza 3 a relaxării, în timp ce restul țării rămâne sau avansează în faza a 2-a.
Scade numărul de morţi în Franţa
Franța a înregistrat luni 54 de decese cauzate de coronavirus, ceea ce a adus totalul deceselor de la începutul epidemiei la 29.209 în Hexagon. Totodată, numărul pacienților grav bolnavi internaţi la terapie intensivă continuă să scadă. De la începutul epidemiei, la 1 martie, 102.729 de persoane au fost spitalizate pentru boală.
Din cele 29.209 decese, 18.859 sunt pacienţi care au murit în spitale și 10.350 în casele de bătrâni – această din urmă cifră nu a fost actualizată începând cu 2 iunie.
Duminică, Franţa a raportat moartea a 13 persoane infectate cu covid-19, cel mai mic număr de decese înregistrat de când a fost decretat pe 17 martie.
Italia, creştere uşoară a victimelor
Italia înregistrează o creștere a deceselor și a infecțiilor zilnice din cauza coronavirus. Țara transalpină a numărat 65 de decese cauzate de COVID 19, în ultimele 24 de ore, o creștere față de duminică, când au pierit 53 de italieni. Cazurile pozitive zilnice au crescut și ele: în ultimele 24 de ore, 280 de persoane au fost infectate, faţă de duminică, zi în care numărul noilor infectaţi a fost 197.
În total, 33.964 de oameni și-au pierdut viața în timpul pandemiei în „Cizmă” și 235.278 au fost infectați de la începutul crizei de sănătate. Există şi o veste bună: în unitățile medicale de terapie intensivă sunt internate 283 de persoane, adică cu patru mai puține decât ieri. În plus, persoanele care sunt în prezent bolnave sunt 34.730, în scădere faţă de duminică (35.262).
Carantina a salvat 3 milioane de vieţi în Europa
În timp ce țările europene relaxează gradual restricțiile impuse pentru a limita răspândirea noului coronavirus, un studiu recent sugerează că aceste restricții au prevenit aproximativ 3,1 milioane de decese în 11 țări ale Europei occidentale, relatează AFP.
Studiul a fost dat publicității, luni, de Imperial College London, instituției ai cărei cercetători consiliază guvernul de la Londra în chestiunea epidemiei de COVID-19. Instituția a mai atras atenția și în lunile martie-aprilie, când a calculat cât de mulți oameni se pot contamina și câți pot muri dacă autoritățile nu fac nimic pentru a încetini răspândirea infecției.
Studiul de acum folosește datele Centrului European de Control al Maladiilor despre decesele cauzate de coronavirus în 11 țări europene, până pe 4 mai, comparându-le cu previziunile privind decesele în situația în care nu s-ar fi impus nicio restricție. Concluzia la care se ajunge în studiu este că restricțiile, cum ar fi ordinul de a sta acasă, au funcționat, aducând pandemia sub control.
Cercetătorii au mai calculat că aceste intervenții au făcut ca rata de reproducere, care arată câți oameni sunt contaminați de o persoană deja infectată, să scadă cu peste 80%, ajungând sub 1.0. La această valoare a ratei de reproducere a virusului, se consideră că pandemia este ținută sub control.
„Rezultatele noastre arată că intervențiile non-farmaceutice majore, în special restricțiile de circulație, au avut un efect amplu asupra reducerii transmiterii”, spun autorii studiului publicat în revista Nature Research, adăugând că aceste măsuri trebuie continuate.
Savanții de la Imperial College London au estimat că, de la începutul pandemiei și până pe 4 mai, în țările studiate au fost infectate, în total, între 12 milioane și 15 milioane de persoane, sau între 3,2 și 4% din populația celor 11 țări (acestea sunt Germania, Franța, Italia, Marea Britanie, Spania Belgia, Austria, Danemarca, Norvegia, Suedia și Elveția). Aceste estimări sunt mult mai ridicate decât numărul infecțiilor confirmate, pentru că nu toți cei infectați au făcut și teste.
JustitiaNU ESTE JUSTITIE! ARHONȚII SUNT MULT INFERIORI ASTEPTARILOR SI NU JUDECA DOAR EXECUTĂ!