miercuri, noiembrie 30

Spania, meciul cel mai greu. Stadionul echipei Real Madrid, transformat în depozit în lupta cu coronavirus

0
722

Santiago Bernabeu nu mai e nici el ce-a fost din cauza pandemiei actuale. Până acum un templu al fotbalului pentru o echipă care desemnată de FIFA drept „cea mai bună a secolului XX”, stadionul lui Real Madrid nu mai poate funcţiona acum pentru spectacolul sportului-rege pentru care a fost creat.

Cu „La Liga” suspendată din cauza epidemiei de coronavirus şi capitala Spaniei devenită focar de infectare fără egal în Peninsula Iberică (17.166 de cazuri şi 2.090 de morţi, la ora scrierii acestui articol), conducerea clubului madrilen a decis să suspende activitatea sportivă în această perioadă şi să dea şi ea o mână de ajutor în lupta cu pandemia.

De menţionat că pandemia de coronavirus afectează puternic Spania, devenită a doua ţară după Italia ca număr de victime provocate de virusul ucigaş.

Datele actualizate arată că Spania are în acest moment peste 56.188 de cazuri de infectare cu COVID-19 şi 4.136 de morţi, al doilea bilanţ negru după Italia (7.503) şi înainte de China (3.293) şi Statele Unite (1.050).

Un comunicat al clubului de fotbal condus de titratul Florentino Perez anunţă că Real Madrid va pune la dispoziţie stadionul Santiago Bernabeu cu scopul de a fi folosit ca depozit de către autorităţi. Redăm mai jos anunţul clubului din Madrid.

Comunicatul clubului de fotbal Real Madrid

„Real Madrid merge cu un pas mai departe în acțiunea sa de ajutor direct și rapid împotriva pandemiei. După ce a donat o sumă financiară semnificativă Comunității din Madrid, clubul își deschide acum stadionul pentru furnizarea și distribuirea de produse de sănătate strategice, destinate combaterii pandemiei COVID-19. Bernabéu va deveni un spațiu adaptat pentru a stoca donații destinate să lupte împotriva coravirusului.

Tot acest material va fi livrat autorităților spaniole de sănătate, sub autoritatea guvernului de stat, pentru a putea face o utilizare optimă și eficientă a acestor resurse, care sunt atât de necesare în fața actualei urgențe de sănătate.

Madrid va oferi entităților și companiilor, în special celor legate de sport, posibilitatea de a face donații financiare sau materiale către centrul din stadion, care vor putea fi livrate apoi Ministerului Sănătății. Acest mecanism va fi complementar cu cele pe care Guvernul le poate activa în scopuri de solidaritate similare.

Ministerul Sănătății va fi, prin mecanismele care sunt deja în funcțiune și întotdeauna sub supravegherea principalului centru de aprovizionare cu sănătate situat în orașul Madrid Valdemoro, responsabil de alocarea donațiilor către centrele și entitățile cele mai nevoiașe.

Numărul de telefon pentru coordonarea acestui mare centru de furnizare a materialelor sanitare din Santiago Bernabéu este 900 100 688.
 
Ne puteți contacta, de asemenea, prin e-mail: Covid19donaciones@corp.realmadrid.com
 
De asemenea, următorul cont curent al Fundației Real Madrid este activat pentru donații:
ES17 2100 5731 7802 0032 0934 (Caixabank).

Leave a reply